Vrijwilligers van Sant’Egidio steken hun handen uit de mouwen in coronamodus

In de tweedehandswinkel Laudato Si’ werden maskers gemaakt na het nieuws over het tekort.
2020 Gemeenschap van Sant'Egidio In de tweedehandswinkel Laudato Si’ werden maskers gemaakt na het nieuws over het tekort.
De vrijwilligers van de katholieke geloofsgemeenschap Sant’Egidio in Antwerpen schakelden afgelopen week in sneltempo over op coronamodus. 

In Antwerpen kwamen de vrijwilligers van de daklozenopvang Kamiano zoveel mogelijk buiten om meeneemmaaltijden te voorzien en ook de Kamiano mobiel ging trouw de straat op met soep en broodjes. In de tweedehandswinkel van Laudato Si’ in de Ernest Claesstraat werden mondmaskers gemaakt na het nieuws over de tekorten.

Ook de jongeren van Sant’Egidio staken hun handen uit de mouwen. In Merksem werden lespakketten voorbereid voor de kinderen van de School van Vrede zodat ze ook van thuis uit oefeningen kunnen maken nu de lessen zijn opgeschort. In het centrum van Antwerpen werden er boodschappen geschreven voor ouderen die momenteel de woonzorgcentra niet mogen verlaten en geen bezoek mogen ontvangen. Ook werden er flyers uitgedeeld met een aanbod tot hulp voor thuiswonende ouderen. De jongeren van Linkeroever zetten een call center op poten en belden de ouderen op van het woonzorgcentrum waar ze tot voor kort wekelijks op bezoek gingen.

De huidige quarantaine maatregelen houden de vrijwilligers niet tegen om vanop afstand brieven en filmpjes te versturen of via Skype, Facetime, Hangouts en andere virtuele manieren in contact te blijven met wie momenteel noodgedwongen in eenzaamheid moet leven. Tijdens deze solidariteitsacties werden steeds de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

Meer beelden van Vlaanderen in coronatijden vind je hier.

Met Kamiano werd er zoveel mogelijk in buiten lucht samengekomen. Ook Kamiano Mobiel ging ‘s avonds de straat op!
2020 Gemeenschap van Sant'Egidio, Met Kamiano werd er zoveel mogelijk in buiten lucht samengekomen. Ook Kamiano Mobiel ging ‘s avonds de straat op!
De Jongeren voor Vrede van Merksem bereidden lessen voor voor de kinderen van de School van Vrede. Opdat de kinderen van thuis uit de oefeningen voor school kunnen maken tijdens de lockdown.
2020 Gemeenschap van Sant'Egidio De Jongeren voor Vrede van Merksem bereidden lessen voor voor de kinderen van de School van Vrede. Opdat de kinderen van thuis uit de oefeningen voor school kunnen maken tijdens de lockdown.
Met Kamiano werd er zoveel mogelijk in buiten lucht samengekomen. Ook Kamiano Mobiel ging ‘s avonds de straat op!
2020 Gemeenschap van Sant'Egidio Met Kamiano werd er zoveel mogelijk in buiten lucht samengekomen. Ook Kamiano Mobiel ging ‘s avonds de straat op!