Voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke krijgt van Kringwinkel meer dan 8.000 euro voor Kinderarmoedefonds

Kristel Verbeke zal de cheque voor het Kinderarmoedefonds in ontvangst nemen
De Kringwinkel Kristel Verbeke zal de cheque voor het Kinderarmoedefonds in ontvangst nemen
Midden september verkocht De kringwinkel in Antwerpen de iconische collectie van het kindermerk Da-Da voor het goede doel. De actie bracht een mooi bedrag op van €8.497,30. Dat geld zal overhandigd worden aan voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke voor Het Kinderarmoedefonds.

Kathleen Kuppens, voormalig eigenaar van het kinderkledingmerk Da-Da en vandaag werkzaam als teamleider textiel in De Kringwinkel, besloot om afscheid te nemen van de stock op haar zolder. Ze wilde alles verkopen op één voorwaarde: dat de opbrengst integraal naar de ondersteuning van kinderen in nood via Het Kinderarmoedefonds zou gaan. Het Kinderarmoedefonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, steunt projecten die meer kansen bieden aan jonge gezinnen in armoede. Zo wil het Fonds kansarme kinderen al van bij de start van hun leven meer mogelijkheden tot een goede ontwikkeling bieden, ouders ondersteunen en de uitsluiting van deze gezinnen tegengaan. “Ik ben heel blij dat de kleding van Da-Da na al die tijd terug kan bijdragen aan het welzijn van kinderen. De kleding was voor kinderen en nu gaan ook de inkomsten terug naar de kinderen, het verhaal klopt.” 

Volgende week maandag zal Kathleen dan ook eigenhandig de officiële cheque van € 8.497,30 overhandigen aan Kristel Verbeke, lid van het Bestuurscomite van Het Kinderarmoedefonds. Kristel is grote fan van dit initiatief. “Een sterke vrouw én bedrijfsleider die beslist om zich 100 procent mee in te zetten tegen kinderarmoede, daar kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn” aldus Kristel Verbeke. “Geen enkel kind zou moeten opgroeien in armoede, het zijn initiatieven zoals in De Kringwinkel die mee het verschil maken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.