Voetballertjes leren programmeren in kantine

Alexander De Croo en Philippe De Backer kwamen gisteren het project Digitale Helden bekijken.
Laenen Alexander De Croo en Philippe De Backer kwamen gisteren het project Digitale Helden bekijken.
De City Pirates kregen gisteren hoog bezoek: Vlaams minister Alexander De Croo (Open Vld) en staatssecretaris en Antwerps lijsttrekker voor de liberalen, Philippe De Backer, bezochten er de jeugdwerking voor het project 'Digitale Helden'.

De computers staan nog een beetje te blinken in de cafetaria van de jeugdclub, hier en daar rijden er ook zelfgeprogrammeerde robotjes rond en de kinderen leren ondertussen programmeren. 'Digitale Helden', een project gesubsidieerd door de Vlaamse overheid, moet kinderen uit kansengroepen warm maken om te leren programmeren.

Huiswerkbegeleiding

"We zetten erg in op de plekken waar die kinderen komen, hetzij de bibliotheek, de scholen of zoals hier de voetbalclub. City Pirates zit in het hart van de wijk en die kinderen komen hier voor voetbal maar evengoed voor huiswerkbegeleiding. Een groep die anders niet spontaan aan een vrijetijdsbesteding zou doen. Hier komen ze in contact met de eerste stappen van informatica, en als het ze interesseert, kunnen ze doorgroeien naar de AP-hogeschool die ook partner is en op termijn kunnen ze zelfs stage lopen bij een informatica-bedrijf zoals Cronos, die ook mee in dit verhaal is gestapt", vertelt Thomas Goorden van Digitale Helden. Het project wil nog verder uitbreiden binnen Antwerpen. (NBA)