Vlaams Belang protesteert aan de deuren van Medina beurs

Vlaams Belang had heel wat vlaggen en anti-islamitische borden mee bij hun protestactie.
Klaas De Scheirder Vlaams Belang had heel wat vlaggen en anti-islamitische borden mee bij hun protestactie.

Een vijftigtal Vlaams Belangers verzamelde aan Antwerp Expo om te protesteren tegen de Medina Beurs die er dit weekend plaatsvindt. “Je moet het je maar eens omgekeerd voorstellen dat wij een Europese beurs in een islamitisch land zouden organiseren. Waar we alcohol en varkensvlees serveren. Het zou geen waar zijn. Maar hier kan dat allemaal”, sprak Filip Dewinter. De politie hield tijdens de actie een oogje in het zeil. Na een uur van protest voeren en een stevige plensbui werd de actie stopgezet. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

De organisatie van de Medina beurs liet eerder al weten dat ze de provocatie van het Vlaams Belang grondig beu is. “Dat ze ergens anders campagne voeren. Wij willen de inburgering net bevorderen met onze beurs.” Op de beurs vind je bijvoorbeeld een stand van Defensie, CM maar ook de verschillende Antwerpse hogescholen zijn vertegenwoordigd, net als de Universiteit Antwerpen en enkele politieke partijen. 

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.