Vitalski stelt zondag 70 vrouwen tentoon

Inge, Mariona, Kim, Barbara, Vitalski, Synthia en Sophia (vlnr) klinken op een mooie vrouwententoonstelling, zondag in het Felix Pakhuis.
Laenen Inge, Mariona, Kim, Barbara, Vitalski, Synthia en Sophia (vlnr) klinken op een mooie vrouwententoonstelling, zondag in het Felix Pakhuis.
Kunstenaar, schrijver, performer en nachtburgemeester Vitalski organiseert zondag een vrouwententoonstelling. "Ik heb al eerder levende vrouwen tentoongesteld", zegt hij, "Dit keer is het anders: het zijn er 70, veel meer dan de vorige keren. En ze zijn ook veel mooier."

De 70 vrouwen zullen allemaal blootvoets zijn. De jongste is 19, de oudste is een flukse zeventiger. "Ze zitten op een kruk en mogen niet praten met elkaar of met de bezoekers", zegt Vital. "Kijken en fotograferen mag, aankomen niet. Voor alle duidelijkheid: de vrouwen zijn niet te koop. Ze maken deel uit van privécollecties. Oh ja: er is één zeemeermin bij."


Kunstenares Barbara Bervoets is één van de deelnemers. "Ik kijk er naar uit. Ik beschouw dit als een performance en ben echt benieuwd naar de interactie met de toeschouwers."


Vitalski's Vrouwententoonstelling, zondag 28 september, van 14.30 tot 17.30 uur, Felix Pakhuis, Godefriduskaai 30. Een ticket kost 5 euro. (FM)