Vijfde editie van Picknick Plein Public brengt voedselverspilling onder de aandacht

Laenen
Voor de vijfde keer organiseren Broederlijk delen en Oxfam Wereldwinkels de alternatieve lunchpauze Picknick Plein Public op het Theaterplein.

Honderden leerlingen, collega’s en vrienden komen op vrijdagmiddag 3 mei weer samen tegen de ongelijke verdeling van de welvaart in de wereld en tegen de verspilling van voedsel. Ondertussen genieten deelnemers van straattheater van Compagnie Amai en muziek van de Serendipity Sound System.

Honger

“Iedere Vlaming gooit per jaar gemiddeld tot 26 kilo voedsel weg. Of 1,3 miljard ton wereldwijd. Dat is bijna één derde van de hele wereldproductie aan voedsel. En ondertussen lijden 870 miljoen mensen honger. Terwijl er eten genoeg is voor iedereen. We hebben voor scholen een hapklare, actieve quiz voorbereid om leerlingen te sensibiliseren rond de thema’s van voedselverspilling”, vertelt Els Verheyen van Broederlijk Delen. 

Inschrijven voor een smakelijk en fairtrade picknickpakket kan nog tot 26 april voor maar 5 euro op www.picknickpleinpublic.be. Of breng op 3 mei je eigen lunchbox mee. Fairtrade koffie en andere warme en koude drankjes zijn ter plaatse te koop voor een eerlijk prijsje.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.