Vierde editie van kunstwedstrijd Ongezien strijkt neer in Havenhuis

Gedeputeerde Luk Lemmens luistert aandacht naar kunstenares Inge De Zutter bij haar werk ‘Samen Drie’.
Laenen Gedeputeerde Luk Lemmens luistert aandacht naar kunstenares Inge De Zutter bij haar werk ‘Samen Drie’.
Het nieuwe Havenhuis is het decor geworden van de vierde editie van de kunstwedstrijd Ongezien. Uit 370 inzendingen werden een twintigtal werken geselecteerd. Ongezien wil aan innovatief talent een platform geven en tegelijk krijgen museumdirecteurs en bedrijfsleiders de kans om na te denken over de uitwisseling van expertise in tal van samenwerkingsvormen.

De voorbije decennia heeft Prospekta als pionier op vlak van cultuurcommunicatie en –marketing alsook laagdrempelige publiekswerking met tal van initiatieven en evenementen zoals de Cultuurmarkt grenzen verlegd. Daarenboven ontpopte het zich tot een labo voor nieuwe experimenten zoals het Platform Cultuur-Economie waarmee een creatieve wisselwerking tussen het bedrijfsleven en de culturele sector tot stand is gekomen.

“Uit het platform zijn reeds diverse samenwerkingsvormen ontstaan die zowel voor de culturele sector als het bedrijfsleven kansen biedt”, stelt Luk Lemmens, voorzitter van Prospekta. “Met de wedstrijd Ongezien werken beide samen om nieuw talent te ontginnen en de schouders te zetten onder de lancering van kunstenaars. Wat geldt voor de economische wereld waarin bedrijfsleiders thuis zijn, geldt ook voor de kunstsector. Enkel door mensen kansen te geven en voortdurend te innoveren, is groei of ontwikkeling mogelijk.”

Kantklossen

Bovendien is Ongezien een uitgelezen kans voor kunstenaars om hun werk aan de buitenwereld te tonen. “Slechts enkelen krijgen de kans om hun werk in een museum of galerij te hangen. Ongezien kan voor die andere grote groep kunstenaars een opstapje zijn”, stelt Lemmens. Zo ziet ook kunstenares Inge De Zutter (45) uit Brugge het. Zij exposeert haar werk ‘Samen Drie’. “Het is een sculptuur dat volledig met de hand geklost is. Sinds mijn zevende ben ik hier al mee bezig in Brugge”, vertelt ze. “Het leuke aan handklossen is dat je werk heel open is waardoor er een spel kan ontstaan met het licht dat er op valt. Dat ik mijn werk hier mag tonen is voor mij een hele eer.”

Ongezien opent de deuren tijdens Museumnacht op zaterdag 3 augustus van 19 tot 1 uur ‘s nachts. Nadien is de tentoonstelling nog iets meer dan een maand te bezichtigen.

De opbouw van Ongezien is nog volop bezig
Laenen De opbouw van Ongezien is nog volop bezigReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.