Vier jaar cel voor oplichtster die hersentumor verzon

Oplichtster Kimberley E. vroeg na haar veroordeling onmiddellijk of zij de straf met een elektronische enkelband kon uitzitten.
PLA Oplichtster Kimberley E. vroeg na haar veroordeling onmiddellijk of zij de straf met een elektronische enkelband kon uitzitten.
Kimberley E. (30) is volgens de Antwerpse rechters een doortrapte oplichtster die liefjes, vrienden en familie geld aftroggelde met de grofste leugens. Zo beweerde zij aan een zware hersentumor te lijden en stelde ze zelf medische verslagen op om dat te bewijzen.   De jonge vrouw is veroordeeld tot 48 maanden effectieve celstraf.

Een tiental liefjes en vrienden was in de verhalen van Kimberley E. getuind. Zij raakten allemaal enkele honderden tot verschillende duizenden euro’s kwijt aan Kimberley. Wie zijn geld terugvroeg, kreeg brieven van de bank Argenta, medische verslagen of andere officieel uitziende documenten voorgelegd. 

Het grootste slachtoffer was een vriendin die Kimberley een tijdlang bij haar liet inwonen. Geregeld verdwenen sommen van 600 tot 700 euro van haar rekening. Kimberley maakte de vriendin wijs dat ook haar rekening werd geplunderd. Zij had zelfs aangifte gedaan bij de politie en legde een vervalst proces-verbaal voor.  Zij gebruikte de naam van een agente die zij kende via haar ex-lief. 

De vriendin dreigde naar de politie te stappen maar Kimberley won tijd met de belofte alles via haar “advocaat” te regelen. De vriendin kon wel met de advocate mailen maar gemaakte afspraken werden altijd op het laatste nippertje afgezegd. Uiteindelijk raakte de vrouw zo’n 9.000 euro kwijt aan Kimberley. 

Op een doortrapte wijze zocht u naar nieuwe slachtoffers. Desnoods begon u een relatie met hen

Rechter tegen Kimberley E.

‘Erfenis van 60 miljoen’

Verschillende andere slachtoffers werden aan het lijntje gehouden met documenten van de bank Argenta. Daar had Kimberley op hun naam een rekening aangemaakt om later de mega-erfenis van 60 miljoen te laten deponeren. De vriend mocht alvast de notariskosten voorschieten. 

Ook het verhaal over de verzonnen hersentumor diste Kimberley E. zonder schroom op bij verschillende slachtoffers die hun geld terugvroegen. In een nagemaakt verslag adviseerde een “psychiater” dat Kimberley nood had aan rust, en aan seks; “Door het vrijen kan de tumor verschrompelen; in stresssituaties zal de tumor uitzetten.” 

Doortrapt

Kimberley E. gaf pas op haar proces alle feiten van oplichting toe. Zij kon geen reden bedenken waarom zij zo had gehandeld. 

De rechters hadden maandagmorgen wel begrip voor de moeilijke sociale achtergrond van Kimberley E.   Zij was haar moeder op jonge leeftijd verloren en op haar 18de zette haar vader haar op straat.  Door medische problemen zou zij snel in een neerwaartse spiraal zijn terechtgekomen. Kimberley E. had om een probatiestraf gevraagd, Dat vonden de rechters een te zwak signaal. 

De rechtbank: “U was zeer vindingrijk in het namaken van documenten en in het verzinnen van verhalen om uw oplichtingen te onderbouwen. U maakte gretig misbruik van het vertrouwen dat vrienden en kennissen in u stelden. Op een doortrapte wijze zocht u naar nieuwe slachtoffers. Desnoods begon u een relatie met hen.” 

Kimberley E. krijgt 40 maanden celstraf voor oplichting en 8 maanden cel voor de belaging van slachtoffers die hun geld terugvroegen.  
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lindsy Houtmeyers

    Inderdaad kris!

  • Kris De Smet

    Het is zeker niet netjes, maar de dame wordt zwaarder bestraft dan een moordenaar of verkrachter...!