VIDEO. Filip Dewinter (VB) klimt op dak Antwerps Stadhuis en haalt uit naar de islam

Dewinter naast de adelaar op het dak van het Antwerps stadhuis.
RV Dewinter naast de adelaar op het dak van het Antwerps stadhuis.
Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter is op het dak van het Antwerps stadhuis geklommen. Naast de gerestaureerde adelaar gaf hij een geschiedenislesje over Antwerpen bij het begin van het nieuwe politieke jaar.

“Dit stadhuis staat er al sinds 1565", vertelt Dewinter van op het dak van het Antwerps stadhuis in een video op Twitter. Hij houdt zijn speech naast de onlangs gerestaureerde adelaar. “Het stadhuis werd belegerd en in brand gestoken. Het heeft ontelbare revoluties en invasies meegemaakt. Dit stadhuis staat symbool voor de vrijheid in Antwerpen.”

In zijn bekende stijl liet Dewinter het uiteraard niet na uit te halen naar de islam. “Deze stad werd bezet door de Romeinen, de Spanjaarden, de Fransen, de Duitsers en vandaag door de islam. Daar moet een einde aan komen”, besluit Dewinter.

Het stadhuis van Antwerpen staat in de stellingen voor renovatiewerken. Wellicht klom Dewinter op die manier naar het dak. In dat geval riskeert hij een boete.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christian Morobé

  VB zou zulke optredens moeten vermijden want dit gaat kiezers kosten , er moet eigentijds opgetreden worden , naast een Adelaar gaan poseren brengt dat nazi gedoe van vlaams blok terug juist waarom ze in de marge geduwd zijn , ze moeten die ouwe ss aanhangers buiten gooien en voor vlaanderen gaan alleen daarvoor die provocateurs buiten

 • Lynsey chellaoui-van deun

  Hahahaha ne goeie die iets zegt over vrijheid.huichelaar

 • Paul Van Nimmen

  Misschien niet slecht om de oude garde wat minder in het openbaar te tonen zodat het VB in een beter daglicht komt te staan in het vooruitzicht van de volgende verkiezingen.

 • marie dree

  Euhh... Bezet door de Islam? Is daar eigelijk ooit al een moslim binnengestapt? O ja, die ene mevrouw in de gemeenteraad...

 • Christian Smets

  DW heeft dringend een lesje geschiedenis nodig. Wat Antwerpen groot heeft gemaakt was zijn kosmopolische bevolking.