VIDEO. 30.500 Antwerpse schoolkinderen zetten zich in voor meer hoffelijkheid in het verkeer

Je herkent de deelnemende kinderen aan hun fluogele handschoenen.
Lokale Politie Zone Antwerpen Je herkent de deelnemende kinderen aan hun fluogele handschoenen.
De jaarlijkse verkeersveiligheidscampagne ‘maat op straat’ van de lokale politie is maandagochtend van start gegaan. De komende weken gaan 30.500 Antwerpse kinderen van 118 deelnemende scholen op zoek naar hoffelijke weggebruikers. Je kan ze herkennen aan hun fluogele handschoenen en de sticker op hun boekentas.

Dit jaar schreven 118 scholen zich in om een ‘maat op straat’-school te worden. Daarmee gaan 30.500 schoolkinderen de uitdaging aan en vragen ze meer aandacht voor hoffelijkheid in het verkeer. De kinderen worden uitgedaagd door Koen en Floor van de televisieserie De Buurtpolitie. Zij schotelen de leerlingen drie uitdagingen voor. De kinderen moeten op een leuke manier aan hun ouders, grootouders, tantes, nonkels, buren, kennissen en vrienden vragen om zich hoffelijker te gedragen. 

“Want meer hoffelijkheid zorgt voor meer veiligheid”, zegt Sven Lommaert van de lokale politie. “Leerkrachten worden door ons ondersteund met een brochure vol tips, opdrachtjes en links om hoffelijkheid en verkeersveiligheid te verwerken in de lessen.”

Als extra aanmoediging voor de leerlingen, maakt de politie er opnieuw een wedstrijd van. De tien scholen die de meeste ‘maten op straat’ verzamelen krijgen enkele acteurs van De Buurtpolitie op bezoek in hun school.

Alle info op www.maatopstraat.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.