Vernieuwde fietserslift Kennedytunnel al meteen even in panne

Deze fietsers gebruikten de lift gisteren al.
Foto Laenen Deze fietsers gebruikten de lift gisteren al.
De fietserslift van de Kennedytunnel ging gisteren weer pen en meteen was er al een panne van een halfuurtje. "Kinderziektes", klinkt het bij het kabinet van minister Ben Weyts.

Na vier maanden ploeteren op de trappen van de Kennedy fietstunnel kunnen fietsers opnieuw gebruik maken van de lift. Sinds gisterenochtend zijn de renovatiewerken afgerond. Rond 16 uur stond de lift echter een half uurtje in panne. Omdat de lift nieuw is, kunnen er nog kleine aanpassingen in het besturingsysteem nodig zijn. De techniekers waren nog ter plaatse en na een half uur schoot de lift opnieuw in gang.


In totaal maakte het agentschap Wegen en Verkeer zo'n 400.000 euro vrij. De deuren van de lift werden aangepakt, de inkleding kreeg een fris en modern tintje en er werd een parlofoon voorzien, die gebruikt kan worden als de lift nog eens stilvalt. Het kabelmechanisme van de lift werd ook onder handen genomen en dat resulteert in een tijdswinst van twintig seconden. Op een hele dag betekent dat een tijdswinst van 20%.

Sint-Annatunnel

Voor de renovatiewerken ging de lift gemiddeld 15.000 keer per maand op en neer. Verwacht wordt dat dat aantal zal stijgen eens Nieuw Zuid helemaal klaar is. Nu deze lift klaar is, worden de roltrappen van de Sint-Annatunnel aangepakt. Wanneer die werken starten, is nog niet duidelijk. Wel zullen de werken niet afgerond zijn voor eind 2018 en zullen 4 miljoen euro kosten. (ADA)