Vergunningsaanvraag Oosterweelverbinding online raadpleegbaar

De Scheldetunnel gaat op Rechteroever ondergronds ter hoogte van het Noordkasteel. Op Linkeroever komt hij weer boven aan het Sint-Annaknooppunt tussen het Sint-Annabos en het natuurgebied Blokkersdijk.
Lantis De Scheldetunnel gaat op Rechteroever ondergronds ter hoogte van het Noordkasteel. Op Linkeroever komt hij weer boven aan het Sint-Annaknooppunt tussen het Sint-Annabos en het natuurgebied Blokkersdijk.
Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, heeft een tijdelijke website gelanceerd, waar burgers nog tot 4 juli de plannen over de werken op Antwerpse rechteroever kunnen raadplegen. Het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid verklaarde het dossier over de vergunningsaanvraag eind vorige week volledig, waardoor het openbaar onderzoek kan starten.

Naast Lantis neemt ook de stad Antwerpen communicatie-initiatieven om ervoor te zorgen dat de Antwerpse burgers zo goed mogelijk geïnformeerd worden over de aanvraag. Op 10 juni organiseert de stad Antwerpen de verplichte informatievergadering over het onderzoek, die digitaal zal verlopen.

Tijdens de duur van het openbaar onderzoek kunnen burgers bezwaren en standpunten over de aanvraag formuleren via het omgevingsloket van de Vlaamse overheid, waar men ook de volledige omgevingsvergunningsaanvraag kan inkijken. 

Startschot in 2021   

Wanneer Lantis de vergunning eind dit jaar zou verkrijgen, kunnen de effectieve werken aan het eerste deel van het project, de nieuwe Scheldetunnel, begin 2021 starten. Met de recente gunning van de contracten voor de bouw van de tunnel en de realisatie van de tunneltechniek - samen goed voor één miljard euro - komt de opstart een flinke stap dichterbij. Al na de zomer kunnen de aannemers beginnen met het voorbereidende studiewerk.