Verdachte zware verkeersagressie in Berchem: “Slachtoffer en zijn vrouw bedreigden mij”

Het slachtoffer kwam onder de wagen terecht van de chauffeur die wegvluchtte. Het portier van de auto van het slachtoffer werd afgerukt.
Marc De Roeck Het slachtoffer kwam onder de wagen terecht van de chauffeur die wegvluchtte. Het portier van de auto van het slachtoffer werd afgerukt.
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 24-jarige man uit Kontich aangehouden voor poging doodslag na een geval van extreme verkeersagressie vrijdag. De jongeman die van zijn werk kwam, beweert dat het slachtoffer en zijn vrouw hem tot twee keer toe hadden bedreigd en dat hij van schrik wegreed. Het slachtoffer, een man van 36, is ernstig gewond maar niet langer in levensgevaar. 

Een banale discussie over een invoegmanoeuvre op de Singel was vrijdag iets voor 17 uur volledig uit de hand gelopen. Twee chauffeurs hadden het met elkaar aan de stok gekregen. Zij draaiden hun raam open en schreeuwden elkaar wat verwijten toe. De 24-jarige man uit Kontich zat alleen in de wagen, de 36-jarige man uit Antwerpen was vergezeld van zijn partner. 

Aan het volgende kruispunt sneed de man uit Kontich de bocht af, tot grote woede van de Antwerpenaar. Aan het volgende kruispunt richting Mortsel  kwam de Antwerpenaar langs rechts voorbijgestoken en reed de man uit Kontich klem. Het koppel stapte uit en begon op de ramen van de andere wagen te kloppen.  De vrouw keerde terug naar hun auto, ook de man maakte aanstalten om weer in te stappen, maar bedacht zich en kwam opnieuw dreigend op de andere chauffeur toegestapt. 

Paniek

“De jongeman uit Kontich kreeg schrik en wilde wegvluchten. Het was helemaal niet zijn bedoeling om de man aan te rijden. Blijkbaar is de andere chauffeur onder zijn wielen terecht gekomen”, valt te horen in de entourage van de man uit Kontich. Hij reed in paniek weg, maar werd achterna gezeten door enkele andere chauffeurs die de aanrijding hadden zien gebeuren. Die filmden hem ook. 

De jongeman uit Kontich durfde niet meer terugkeren en reed verder naar huis. Daar bood hij zich vrijdagavond  aan bij de politie van Kontich.  Hij was niet onder invloed van drank of drugs. 

De onderzoeksrechter besliste dat hij voorlopig in de gevangenis blijft op verdenking van poging doodslag. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer. 

De gewonde man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk was er sprake van levensgevaar maar dat is ondertussen geweken. 
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elly Robberecht

  Overal zie je roekeloos gedrag van jonge mensen op de baan. Hebben geen geduld en denken dat de banen er zijn om te racen. Mensen hebben geen respect meer op de autowegen.

 • George Verbeek

  Typisch ultra laf gedrag, iemand aanrijden, en geen klein beetje, dan vluchten. Wanneer opgepakt geen enkel schuldbesef tonen en het op het slachtoffer proberen te steken!

 • maud hallett

  Beide partijen hebben hier schuld en de beweringen van die vrouw dat die andere haar man dood wilde geloof ik helemaal niet

 • Olivia de Schrijver

  Ongelooflijk dat de aanrijder hier het handje boven het hoofd krijgt. In paniek wegvluchten, ja kan best... In een ander artikel lees ik anders wel dat hij nog eens achteruit is gereden om het slachtoffer zeker te hebben. Ook paniek? Soit, er waren voldoende getuigen. Sterkte aan het slachtoffer en familie.

 • Harry Aldmann

  Zouden de reacties hier onder anders geweest zijn moest de naam van de slachtoffer niet geweten zijn ? Arm Vlaanderen !