Verdacht koffertje Centraal Station ‘ontmijnd’: “vals alarm”

Bomalarm Centraal Station Antwerpen. Dovo is ter plaatse.
Jan Aelberts Bomalarm Centraal Station Antwerpen. Dovo is ter plaatse.
Nadat vuilnismannen een verdacht voorwerp meldden dinsdagochtend in Antwerpen moest ontmijningsdienst Dovo doorreizen naar het Centraal Station in Antwerpen. Daar meldde een voorbijganger een achtergelaten koffertje in de Pelikaanstraat. Dat is ondertussen ‘ontmijnd.’ Het bleek om vals alarm te gaan.

“Een passant meldde dinsdagvoormiddag een achtergelaten koffertje in de Pelikaanstraat aan het Centraal Station”, bevestigt Willem Migom van lokale politie Antwerpen. “We hebben een perimeter ingesteld en Dovo laten komen ter controle.”

De ontmijningsdienst van het leger neutraliseerde ondertussen de verdachte koffer. Het bleek om vals alarm te gaan. De Pelikaanstraat was versperd van de Lange Kievitstraat tot de Keyserlei. Gemotoriseerd verkeer en fietsers moesten omrijden. Ondertussen wordt de weg weer vrijgemaakt.

Eerder kwam ontmijningsdienst Dovo al ter plaatse op het Kiel in Antwerpen, vuilnismannen dachten een granaat gevonden te hebben in hun laadbak in de buurt van Antwerp Expo. Na controle bleek het ook daar om een vals alarm te gaan.

Bomalarm Centraal Station Antwerpen
Jan Aelberts Bomalarm Centraal Station AntwerpenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.