Veerpont naar Linkeroever vaart uit

Fietsers duwen op Linkeroever hun tweewieler de loopbrug op.
Foto Benoit De Freine Fietsers duwen op Linkeroever hun tweewieler de loopbrug op.
De overzetboot tussen het Steenplein en het Frederik Van Eedenplein voer zaterdag voor het eerst uit. Een orkestje met majorettes zorgde voor de sfeer aan boord. Door het slechte weer liep het nog niet storm voor de oversteek, maar vooral fietsers profiteerden toch graag van een gratis boottochtje.

"Ik woon op Linkeroever en heb nu een hele toer gemaakt, eerst met de waterbus naar Hemiksem en dan met de fiets tot aan de fietserstunnel. Om daarna aan het Steen het veer te nemen. Een prachtige tocht met de fiets en over het water", zegt Margot Mortelmans. "Ik vind het super dat we op Linkeroever toch nog met de stad verbonden blijven op deze manier. Zeker als in het najaar de Sint-Annatunnel dicht gaat voor renovatie".


Frederik Seghers is een van de machinisten die instaat voor het onderhoud van de twee overzetboten. "Elke dag kijk ik met mijn vier collega's vanalles na: van de hydraulica tot de besturingssystemen. De schepen deden vroeger dienst op de veerdienst Lillo-Doel. Ze dateren uit 1992, maar varen eigenlijk nog prima!".

Om het halfuur

In de week zal de veerdienst tussen 7 en 19 uur om het halfuur varen, in het weekend starten de vaarten om 10.15 uur en stoppen ze om 22 uur.


Per oversteek kunnen tweehonderd voetgangers en zeker vijftig fietsers meevaren. (DILA)