Vanaf 16 september opnieuw werken op Noorderlaan in Antwerpen

Vanaf 16 september pakt AWV het derde deel aan, de Noorderlaan tussen Donk Molenbergnatie en het kruispunt met de Zomerweg.
AWV Vanaf 16 september pakt AWV het derde deel aan, de Noorderlaan tussen Donk Molenbergnatie en het kruispunt met de Zomerweg.
 Vanaf volgende week gaat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verder met de vernieuwing van het wegdek van de Noorderlaan (N180) in de Antwerpse haven. Het wegdek van de Noorderlaan is op sommige plaatsen erg versleten en dus aan vernieuwing toe om de veiligheid en het comfort voor de weggebruikers te vergroten.


Vanaf 16 september pakt AWV het derde deel aan, de Noorderlaan tussen Donk Molenbergnatie en het kruispunt met de Zomerweg. De vernieuwing duurt in totaal acht weken, het einde is voorzien midden november. “De onderfundering en fundering worden opgebroken en opnieuw aangelegd”, zegt het AWV. “Daarna voorzien we het wegdek van nieuwe asfaltlagen en brengen we nieuwe wegmarkeringen aan.” 


Werken in fasen voor minder hinder


Om de hinder te beperken, vernieuwt AWV de weg in twee helften. Eerst zijn de rijstroken richting Antwerpen aan de beurt, vervolgens de rijstroken richting de R2. Zo blijft er steeds één rijstrook over voor het verkeer.


Het verkeer van Antwerpen richting de R2 kan via de N180 blijven rijden. Wie naar het zuiden (richting Antwerpen) moet, wordt omgeleid via de A12 of via Treurenborg-Zomerweg. In de Treurenborg geldt voor de volledige duur van de werken enkelrichtingsverkeer van de Noorderlaan richting de Zomerweg en een snelheidsbeperking van 50km/u. Deze laatste route is geschikt voor de havenvoertuigen die niet via de A12 mogen rijden. Ook De Lijn kan via deze korte omleiding de gebruikelijk dienstregeling aanhouden.

Volledige vernieuwing Noorderlaan


Deze werken op de Noorderlaan zijn een verderzetting van de werken die er al plaatsvonden in het najaar van 2018 (Noorderlaan ter hoogte van de Opelsite en Noorderlaan tussen Muisbroeklaan en Treurenborg) en in het voorjaar van 2019 (Noorderlaan tussen Treurenborg tot Donk Molenbergnatie). Van 16 september tot midden november wordt het derde deel uitgevoerd. In 2020 staat het volgende deel gepland, vanaf de Zomerweg tot aan de Oosterweelsteenweg.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.