Vader misbruikte jarenlang drie dochters: "Ik ben erger dan Dutroux"

Een 52-jarige Antwerpenaar heeft zijn drie dochters jarenlang misbruikt. Hij vindt van zichzelf dat hij 'erger is dan Dutroux'. De rechtbank in Antwerpen veroordeelde P.P. gisteren tot veertien jaar cel en vijftien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

Vorig jaar had een buurman de politie gealarmeerd, omdat P.P. zich vreemd gedroeg. De buur maakte zich zorgen over de leefomstandigheden van de man. Tijdens een huiszoeking bleek het huis volledig gestript te zijn en er waren geen meubels. De man droeg een wit-roze slip met hartjes.

Zelf verkracht

Zijn ex en hun drie dochters waren vertrokken, omdat een van de meisjes over het seksueel misbruik had verteld. De politie werd bewust nooit op de hoogte gebracht. De vijftiger gaf toe dat hij zijn drie dochters seksueel heeft misbruikt tussen hun 2 en 7 jaar. Op internaat in de jaren zeventig was hij zelf verkracht, maar hij heeft ook andere jongens misbruikt.

'Pathologische leugenaar'

In de loop van het onderzoek verklaarde de Antwerpenaar dat hij nog feiten had gepleegd. Ergens in Europa zou hij ook een jongen en een meisje hebben ontvoerd, verkracht, opgegeten en vermoord. De resten heeft hij verbrand. Tijdens een reis in Finland zou hij een roofmoord hebben gepleegd. P.P. noemde zich 'erger dan Dutroux' en hij wil levenslang opgesloten worden in de gevangenis.

Psychiaters noemen hem een pathologische leugenaar en een fantast. "De beklaagde geeft zonder enig probleem de feiten op zijn dochters toe, maar stelt zelfs dat er sprake is van andere feiten", aldus de rechtbank. "Zijn fantasie over het ontvoeren en vermoorden van minderjarige slachtoffers is uitermate zorgwekkend." Naast de celstraf van veertien jaar en de terbeschikkingstelling van vijftien jaar wordt P.P. ook voor 20 jaar ontzet uit zijn rechten.