UPDATE. Politie en douane achtervolgen verdacht Frans voertuig aan 200 kilometer per uur over Ring Antwerpen

De wagen botste tegen een container waardoor de bestuurder geen kant meer op kon.
Marc De Roeck De wagen botste tegen een container waardoor de bestuurder geen kant meer op kon.
De politie heeft zaterdagmiddag een verdacht Frans voertuig klemgereden in de Gulden Vliesstraat. De achtervolging, met snelheden tot 200 km/uur, startte op de A12 in Berendrecht nadat de bestuurder probeerde te ontkomen aan een douanecontrole.

Een 28-jarige Franse bestuurder was door de ploegen van de douane ter hoogte van Berendrecht op de A12 uitgekozen voor controle. Onder begeleiding van twee motards werd de bestuurder naar de controlepost aan de afrit gebracht. “Maar toen de eerste motard de afrit opreed, zag de bestuurder blijkbaar zijn kans schoon en gaf hij plankgas en reed hij over de gearceerde strook terug de snelweg op”, vertelt Sven Lommaert van de Lokale Politie Antwerpen. “De andere motard heeft dan de achtervolging ingezet met later bijstand van onze ploegen.”

Op de Ring in Antwerpen haalde de toch al wat oudere Peugeot 405 nog snelheden tot 200 kilometer per uur.  Hij nam de afrit Zuid en probeerde de ondertussen massaal opgetrommelde politie van zich af te schudden door ook over onder meer de Amerikalei en de Mechelsesteenweg tegen 100 kilometer per uur te rijden. Er werd ook een politiehelikopter ingezet. “De  bestuurder passeerde onder meer het Justitiepaleis en de Brederodestraat en kon uiteindelijk in de Guldenvliesstraat in de wijk Zurenborg tot stilstand gebracht worden. Hij kwam er tegen een werfcontainer terecht”, gaat Sven Lommaert verder. 

De bestuurder werd na verhoor weer vrijgelaten. In de wagen kon niets verdachts aangetroffen worden en ook tijdens het fouilleren werd er niets aangetroffen. Getuigen zagen wel dat hij tijdens de achtervolging iets uit het raam had gegooid, maar ook dat is niet teruggevonden. De man zal zich wel aan een fikse boete mogen verwachten voor een hele reeks verkeersovertredingen. Hij had ook geen rijbewijs op zak.

Marc De Roeck
Marc De Roeck15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Ledure

  Op zo 50 km van kortrijk !!! En op 45 km van Menen ?????? . Denkt een goed na, In Kortrijk zijn er geen grenzen wel in Menen.

 • willy Adriaenssens

  Hij is al terug vrij en krijgt waarschijnlijk een schadevergoeding ,dit voor de kosten aan zijn 406

 • Kim van den Bergh

  Ik reed ertussen was wel degelijk tegen de 200

 • Jean-Pierre Vijt

  De politie kent het verschil nog niet in de modellen van de automerken ,bijscholing

 • jan baert

  iedereen in gevaar brengen om hem na enkele uren weer te laten lopen