Universiteit met eigen feestwagen op Gay Pride

De feestwagen van de UAntwerpen.
Foto RV De feestwagen van de UAntwerpen.
De Universiteit Antwerpen neemt dit jaar deel aan de Antwerp Pride, de jaarlijkse stoet voor holebi's en transgenders die in augustus door de stad trekt. Het is de eerste deelname van de universiteit. Ze hebben een eigen feestwagen ontwikkeld.

Alle studenten en medewerkers van de Antwerpse universiteit zijn op zaterdag 12 augustus welkom om mee te lopen in de bonte parade die voor de tiende keer Antwerpen aandoet. Meer dan 45 delegaties wandelen dit jaar intussen al mee.

Topsportclubs

Nieuw is dat de Antwerpse topsportclubs prominent aanwezig zullen zijn, een niet onbelangrijk signaal. De groei van het aantal deelnemende delegaties toont aan hoe groot het draagvlak is voor de aanvaarding van de holebi- en transgendergemeenschap.


Maar in de sportwereld is het nog een groot taboe. De Universiteit Antwerpen vindt dat ze als grootste onderwijsinstelling van Antwerpen niet kunnen achter kunnen blijven. "De organisatie achter de Pride probeert duidelijk meer groepen aan te spreken en het gebeuren open te trekken. En als universiteit dragen wij diversiteit uiteraard hoog in het vaandel. We rijden mee in de parade met een gepersonaliseerde feestwagen met live dj-set", zegt Peter De Meyer, woordvoerder van de Universiteit Antwerpen.

Plekje aanvragen

De Antwerp Pride begon tien jaar geleden als een feest van de homogemeenschap, maar ondertussen is het een evenement dat 100.000 toeschouwers lokt en de hele LGBT+-gemeenschap (lesbian, gay, bisexual en transgender) toont. Wie graag een plekje wil op de feestwagen zelf of wie wil meewandelen om en rond de wagen, kan dat aanvragen via de Facebookpagina van de unief. "Maar vanop de zijlijn supporteren kan uiteraard ook." De parade zelf start om 14 uur vanop de Vlaamsekaai en eindigt op de Orteliuskaai. Meer info vind je op www.antwerppride.eu. (SCA)