Uitbaters kerstchalets gezocht

DRIE STALLETJES STAAN PLOTS LEEG DOOR LAATTIJDIGE ANNULERING

De kerstmarkt anno 2011, op en top gezelligheid.
Klaas De Scheirder De kerstmarkt anno 2011, op en top gezelligheid.
Wie o wie vult de laatste drie stalletjes op de kerstmarkt? De stad kampt met een nogal ongelukkige laattijdige afgelasting waardoor er nu dus nog drie kraamhouders worden gezocht. Uitbaters moeten zich wel reppen want de kerstmarkt opent nu zaterdag.

De sint is langs geweest, het mag nu écht, die kerstboom in huis halen en versieren. Ook de kerstmarkt in het centrum wordt volop in gereedheid gebracht voor Winter in Antwerpen. Helaas zijn er op het laatste moment enkele uitbaters die zich hebben bedacht. Er staan daarom nu opnieuw drie kramen leeg. De stad wil verhinderen dat er 'gaten' zijn op de kerstmarkt en zet ze nu dus in allerijl terug in de etalage. Er zijn twee kleintjes beschikbaar van elk 3 meter voor 1.900 euro, en één groter kraam van 6 meter voor 3.800 euro, de drie chalets staan op het Steenplein.

Korting van 200 euro

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om eet- en drinkgelegenheden, die zijn wel allemaal uitverkocht. De stad is dus specifiek op zoek naar een uitbater met cadeau-artikelen. Als de artikelen handgemaakt zijn, kan de ondernemer een korting krijgen van 200 euro.


In totaal staan er tijdens de Winter in Antwerpen zo'n 100 chalets, verspreid over de Suikerrui, de Grote Markt en het Steenplein.


Geïnteresseerden moeten zich wel reppen want zaterdag opent de kerstmarkt met een groot feest. Dimitri Vegas en Like Mike wisselen tijdelijk hun mengpaneel in voor een speciaal beiaardconcert in de kathedraal en op de Scheldekaaien ter hoogte van de Voetgangerstunnel geven Jef Neve en Natalia een kerstconcert. Heel de avond zal er ook animatie door de straten lopen en er zijn doorlopend videoprojecties te zien op het stadhuis. Om 18 uur is er dan het officiële moment met de ontsteking van de kerstboom op de Handschoenmarkt.

Diamond Dome

Wie zich liever op het ijs waagt, kan terecht op de Groenplaats. Eerst zal professional Kevin Van der Perren het ijs testen met een demonstratie van zijn kunnen en daarna kan het grote publiek een poging doen om dat te evenaren. Andere activiteiten zijn uiteraard de ondertussen ingeburgerde tubing-piste en het reuzenrad.


Op zondag opent ook nog de Diamond Dome, speciaal voor het diamantjaar. Hierin wordt een 360° videoprojectie getoond over de diamant in Antwerpen.


De kerstmarkt duurt dit jaar nog tot 7 januari en wordt feestelijk afgesloten met een winterbarbecue aan het Zuiderterras.