UAntwerpen heeft zeven educatieve masters in de steigers staan

De stadscampus van de Universiteit Antwerpen.
photo_news De stadscampus van de Universiteit Antwerpen.

In het academiejaar 2019-2020 gaan de educatieve masters van start op de universiteiten. De Universiteit Antwerpen wil er zeven aanbieden. Drie opleidingen kregen al de zegen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en voor de vier overige opleidingen kreeg de UAntwerpen positieve feedback.

Wie nu aan de universiteit studeert en leerkracht wil worden, moet eerst een masterdiploma behalen en daarna de specifieke lerarenopleiding (SLO) afronden. Dat zal ook in de toekomst nog kunnen (in één voltijds jaar of gespreid over twee jaar), maar vanaf volgend academiejaar wordt de lerarenopleiding ook volledig ingebouwd in het gewone bachelor-mastertraject. Dat betekent dat studenten die kiezen voor deze educatieve master bij het afzwaaien naast hun masterdiploma ook het diploma van leerkracht zullen verwerven.

De Universiteit Antwerpen heeft zeven educatieve masters in de steigers staan: Talen, Wetenschappen en Technologie, Economie, Maatschappijwetenschappen, Cultuurwetenschappen, Ontwerpwetenschappen, en Gezondheidswetenschappen. Drie opleidingen kregen al de zegen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Ook voor de vier overige opleidingen kreeg UAntwerpen al positieve feedback.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.