Twintiger ontvlucht politiecontrole in gehuurde BMW

Talal A. (22) werd vorig jaar in Antwerpen gecontroleerd door de lokale politie, maar dat zag hij niet zitten en hij vluchtte met zijn gehuurde BMW. Een wilde achtervolging door de stad volgde. De politierechter was 'not amused' en legt de man twee maanden rijverbod en een boete van 1.800 euro op.

Met een lijst van maar liefst zestien verkeersinbreuken was Talal A. gisteren de trieste koploper voor de politierechter. De jongeman van 22 wilde vorig jaar een controle van de lokale politie ontlopen door met zijn BMW te vluchten.


De politie hield Talal tegen omdat de jonge bestuurder in een opvallend dure wagen reed, die op de koop toe gehuurd bleek te zijn. Gelijkaardige voertuigen worden vaak gebruikt in drugsgerelateerde feiten. "Ik wilde niet dat mijn vader zou ontdekken dat ik zo'n wagen gehuurd had. Toen ik de politie zag, ben ik dus in paniek gevlucht. Mijn vader zou razend zijn als hij zou denken dat zijn zoon in het verkeerde milieu terecht was gekomen. Hij heeft dan ook een hekel aan die gehuurde wagens," vertelde Talal. De twintiger, die zonder advocaat voor de rechter verscheen, betuigde duidelijk zijn spijt.


"Ik heb de politie kunnen afschudden, ik ben de snelweg opgereden en op een parking ben ik gestopt. Toen pas besefte ik wat ik gedaan had. Ik ben dan naar de Oudaan (politiekantoor, red.) gegaan en heb mezelf aangegeven. Sindsdien heb ik niet meer met de auto gereden. Ik heb nu nog een brommertje dat maximaal vijftig kilometer per uur kan. Daarmee rijd ik naar mijn werk, want ik heb opnieuw werk gevonden in Schoten."


De politierechter wilde weten hoeveel de huur van zijn snelle wagen kostte. "Ik heb 250 euro betaald voor één dag. Ik zou het nooit nog opnieuw doen."


Toen de politierechter het zo goed als blanco strafregister bekeek, voegde Talal zelf nog toe dat hij drie maanden in de gevangenis had doorgebracht voor wapenfeiten. "Ik zal je daar dan ook niet voor afrekenen," kon de rechter de oprechtheid van de man appreciëren.


Ondanks zijn spijt en de precaire financiële situatie van de man, legde de politierechter een zware straf op. De jongeman krijgt twee maanden rijverbod en1.800 euro boete, waarvan 1.200 euro omdat hij tijdens zijn vlucht op een geparkeerde wagen knalde. (NBA)