Twintiger in beroep vrijgesproken

De 22-jarige Daoud A. is in beroep vrijgesproken voor afpersing en een straatroof. In eerste aanleg had de Antwerpenaar nog drie jaar cel gekregen, maar het hof van beroep zag geen bewijzen.


In januari belandde Daoud A. achter de tralies voor twee diefstallen die hij met anderen zou hebben gepleegd. Op 23 september werd een man op straat overvallen. Diens portemonnee, iPhone en hoofdtelefoon zijn gestolen. Drie dagen later deed het slachtoffer een aangifte. "Maar mijn cliënt werd door het slachtoffer niet herkend in een fotoboek", legt meester De Daele uit. "Hij had het toestel wel gebruikt, maar pas als tweede na de feiten."


Op 10 oktober 2016 werd een man beroofd van zijn telefoon. De Huawei belandde in handen van Daoud A., maar dat betekent volgens het hof niet noodzakelijk dat hij de straatroof ook heeft gepleegd.


"Mijn cliënt heeft wel vijf maanden onterecht in de cel gezeten", zegt zijn advocaat Mathias De Daele. "Waarschijnlijk zullen we bij de Belgische staat aankloppen voor een schadevergoeding." (KAV)