Twee dokwerkers opgepakt voor smokkel van 750 kg cocaïne

750 kg cocaïne werd met succes uit een container gehaald.
rv 750 kg cocaïne werd met succes uit een container gehaald.
Twee Antwerpse  dokwerkers zijn dinsdagmorgen gearresteerd op verdenking van het binnenhalen van 750 kg cocaïne. Die lading drugs zou op 17 september 2019 uit een container geladen met quinoa zijn gehaald.

De twee werden rond 5 uur ‘s morgens van hun bed gelicht. Bij Ismaël E.K. gebeurde dat in de ouderlijke woning in Borgerhout. De man werkt als straddler-chauffeur bij havenbedrijf DP World. Een straddler voert containers aan- en af naar aangemeerde schepen.  

De tweede verdachte is Rachid M. Hij is een controleur op de kaai 1700 en checkt of containers correct verplaatst worden en of lege containers zijn opgehaald. De man is afkomstig van het Antwerpse Kiel maar woont al een tijdje in Nederland. Hij werd ‘s morgens onderschept toen hij na zijn nachtshift in de haven naar huis reed. 

37,5 miljoen euro

De twee zouden een lading van 750 kg cocaïne met succes uit een container gevuld met quinoa hebben gehaald. De drugs hebben een straatwaarde van 37,5 miljoen euro, gerekend aan de courante kleinhandelsprijs van 50 euro per gram cocaïne.

De lading  cocaïne werd niet opgemerkt  door de douane. De politie kwam de twee verdachten na de uithaling op het spoor door onder andere camerabeelden te bekijken.  De containerkades van DP World zijn op de meeste plaatsen uitgerust met bewakingscamera’s. Op het moment van de uithaling zouden de twee dokwerkers in de buurt van de verdachte containers zijn gesignaleerd, terwijl zij daar helemaal niet moesten zijn.  

De twee verdachten zullen woensdag voor de onderzoeksrechter worden geleid. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Hendriks

    Ik zou toch bij dp world niets meer van de werf af laten gaan, dit is de drugskade bij uitstek, let even op hoe vaak deze locactie al in het nieuws is geweest, dus heren van de douane wakker worden aub.

  • Peter Hegge

    Goed voor het begrotingstekort, alles controleren wat binnen komt en vermarkten via officiële weg. Goed voor de maatschappij, de tekorten. Geschatte opbrengst 20 miljard per jaar. Nu gaat die 20 miljard in de duistere economie.