Twee broers vermist

De broers Claude en Fréderic Hilger.
Foto Belga De broers Claude en Fréderic Hilger.
Het parket van Charleroi is op zoek naar twee broers, Claude (50) en Fréderic (53) Hilger. Beide broers zijn vooral gekend omwille van verschillende overvallen in de jaren 90. Ze verdwenen op 8 maart en worden nu gezocht.

Op dinsdag 8 maart in de namiddag verlieten de broers Claude en Frédéric Hilger, beiden vijftigers, hun woning in Antwerpen om op restaurant te gaan in de regio Brussel, vermoedelijk Zaventem. Sindsdien gaven zij geen teken van leven meer. Ze verplaatsen zich met een donkergrijze Audi A6 met nummerplaat 1-JTU-799. De vijftigers zijn geen onbekenden voor het gerecht: ze pleegden in de jaren 1990 verschillende overvallen in de regio Charleroi, ontsnapten na hun arrestatie zelfs eens uit de gevangenis van Jamioulx en werden voor hun misdaden destijds tot 8 en 10 jaar gevangenis veroordeeld.


In een huis van Frédéric Hilger werd in 1987 wel het wapen gevonden van een politieman die gegijzeld was door de bekende gangster Patrick Haemers. Of het criminele verleden van de broers Hilger mogelijk iets te maken heeft met hun verdwijning, is echter niet bekend. Het parket geeft voorlopig geen commentaar.


In 1999 wandelden de broers als vrije mannen het hof van beroep in Brussel binnen om vervolgens veroordeeld te worden tot drie en vier jaar cel.


Wie de broers nog zag, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0800/30.300 of per mail naar opsporingen@police. belgium.eu. (NBA)