Tunnels afgesloten en straten autoluw. Dit moet u weten als u naar de Ten Miles en Marathon komt

laenen
Zondag 28 april zakken duizenden lopers en hun supporters af naar Antwerpen voor de AG Antwerp 10 Miles & Marathon. Wie die dag naar Antwerpen komt, checkt het best vooraf de website sna.be voor een veilige en vlotte route.

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon palmt ook dit jaar een volledige zondag in met 4 wedstrijden: de Alpro Kids Run, de Short Run, de 10 Miles en de Marathon. Alle wedstrijden starten op Linkeroever, op de Thonetlaan. De marathonlopers finishen op de Grote Markt, op rechteroever. De andere parcours eindigen op Linkeroever, aan de Charles De Costerlaan. Het loopevent zal zondag heel wat verplaatsingen in Antwerpen met zich meebrengen.

De loopparcours loodsen de lopers door vier tunnels en tal van straten en parken in de kernstad en enkele districten. Daarom zal de Waaslandtunnel afgesloten zijn tussen 8 en 19.30 uur, de Jan De Vostunnel tussen 11.30 en 18.30 uur, de Bolivartunnel tussen 12 en 18.30 uur en de Kennedytunnel tussen 12.30 en 18 uur. Om de veiligheid van de deelnemers en supporters te garanderen, is de zone tussen de Leien en de Kaaien tussen 9 en 19 uur autoluw en worden er de hele dag verkeersmaatregelen getroffen. Wie naar Antwerpen wil, stippelt daarom het best op voorhand zijn route uit. 

Op het parcours zelf is geen verkeer toegelaten. Tijdens de Marathon is het, waar mogelijk, toegelaten het parcours te kruisen. Tijdens de AG Antwerp 10 Miles is dat niet mogelijk. Na de wedstrijden worden de kruispunten zo snel mogelijk vrijgemaakt.

Het Sint-Annaveer is zoals altijd gratis en vaart tussen 8 en 20 uur vanaf het Steenplein rechtstreeks naar de start- en aankomstzone op Linkeroever.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.