Tot 7 jaar cel voor Bulgaarse pooiers

Vijf Bulgaren hebben voor het hof van beroep celstraffen tot 7 jaar en boetes tot 360.000 euro gekregen. Het hof vond het bewezen dat ze deel uitmaakten van een criminele organisatie die in Bulgarije vrouwen geronseld had om ze te werk te stellen in het prostitutiemilieu. In eerste aanleg werden straffen tot 8 jaar uitgesproken.


Het onderzoek was begin 2016 van start gegaan. Veselin K. (29) leidde het Belgische prostitutieluik. Hij had drie jonge vrouwen via de 'loverboy-methode' aan zich gebonden en maakte elk van hen wijs dat zij voor hem de enige was. De vrouwen werkten zich uit de naad om toch maar voldoende geld te verdienen, zodat ze hem konden gaan opzoeken in Bulgarije.


Veselin K. kwam slechts sporadisch naar België en Nederland en liet het toezicht op de slachtoffers aan zijn vier medebeklaagden over, die elk één prostituee onder zich hadden. De zeven slachtoffers werden in vitrines in Antwerpen, Schaarbeek en Amsterdam gezet. Hun inkomsten werden overgebracht naar Bulgarije. (BJS)