Tot 5 jaar cel voor pooiers die prostituees uitbuitten: “Slachtoffers zaten 24 uur op 24 in vitrine”

Schipperskwartier
photo_news Schipperskwartier
Drie Hongaarse pooiers zijn door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld voor feiten van mensenhandel. De drie beklaagden, die allemaal verstek laten, kregen tot 5 jaar cel en 8.000 euro boete.

Het prostitutieteam van de Antwerpse lokale politie kreeg in de zomer van 2017 drie prostituees in het vizier. Ze waren allemaal werkzaam in het Antwerpse Schipperskwartier. 

Uit het onderzoek bleek dat de meisjes uitgebuit werden. Ze verbleven 24 uur op 24 in hun vitrine en droegen steeds dezelfde kleren. Uit observaties en telefonie-onderzoek bleek bovendien dat ze onder de prijs werkten. Ze vroegen 20 à 30 euro, terwijl 50 euro het gangbare tarief is.

De drie Hongaarse pooiers kregen celstraffen van 5 en 4 jaar cel, alsook boetes van 8.000 euro. “De beklaagden maakten schaamteloos misbruik van de kwetsbare positie waarin de slachtoffers zich bevonden om hieruit munt te slaan”, stelt de rechtbank in het vonnis. De Hongaarse pooiers laten allemaal verstek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.