Topchef Gerard Spuesens in De Kleine Zavel

Gerard Spuesens.
Foto KOS Gerard Spuesens.

Topchef Kenny Bernaerts van restaurant De Kleine Zavel in Antwerpen krijgt vanaf 1 januari versterking in de keuken van Nederlander Gerard Spuesens. Die is gekend van resto's als De Fijnproever (Philippine, Nederland), het Churchill Hotel (Terneuzen), Zomerlust (Axel), Hotel Au Port (Philippine), Hilton Antwerp, De Residentie (Lichtaart), De Barbarie (Antwerpen), De Ekster (Deurne), Sportplaza Leuven, San Marco Village (Schelle), De Barrier (Houthalen) en Golf & Poloclub Bossenstein. Nog indrukwekkender zijn misschien wel zijn behaalde prijzen op prestigieuze gastronomische wedstrijden. Gerard wist onder andere in 1995 de Diamond Toque binnen te rijven, werd tweede finalist op het prestigieuze Belgische kampioenschap voor beroepskoks Prosper Monagné en presteerde ook op tal van andere wedstrijden uitstekend. (SCA)