Topadvocaat Pol Vandemeulebroucke moet voor correctionele rechter verschijnen in drugsdossier

Advocaat Pol Vandemeulebroucke.
BELGA Advocaat Pol Vandemeulebroucke.
De raadkamer in Antwerpen heeft zestien verdachten in een drugsdossier naar de correctionele rechtbank verwezen. Onder hen ook topadvocaat Pol Vandemeulebroucke. die verdacht wordt van  schending van zijn beroepsgeheim. “Ik heb niet eens inzage gehad in het drugsdossier”, verdedigt Vandemeulebroucke zich. 

Een vijftienkoppige bende met  Fakher ‘Alex’ El K. en enkele Albanezen wordt ervan verdacht 1,5 ton cocaïne te hebben binnengesmokkeld via de haven van Antwerpen. Een aantal andere cocaïnetransporten mislukte. 

Advocaat Pol Vandemeulebroucke raakte toevallig betrokken bij de zaak toen een lading cocaïne zoek raakte. De Albanezen vermoedden dat een zware jongen, waarvan Pol Vandemeulebroucke advocaat was, er met de drugs vandoor was. Zij dreigden met represailles tegen de man en/of zijn familie.

Pol Vandemeulebroucke: “Ik heb mijn cliënt gesproken over het mogelijke gevaar dat hij liep. Mijn cliënt gaf mij opdracht om de zaak te onderzoeken. Met één telefoon naar het parket  kwam ik via via te weten dat de verdwenen lading cocaïne door de politie in beslag was genomen. Goed voor mijn cliënt. Dan hoefde hij zich geen zorgen meer te maken. Moet u mij eens uitleggen waar ik  mijn beroepsgeheim heb geschonden?” 

Pol Vandemeulebroucke is bij het grote publiek vooral bekend als de advocaat van Danny Vanhamel voor de ontvoering van Anthony De Clerck. 

Ik heb niet eens inzage gehad in het drugsdossier. Hoe kan ik dan beroepsgeheim schenden?

Pol Vandemeulebroucke

Voor Vandemeulebroucke doet deze zaak heel erg denken aan de rechtszaak tegen hem en zijn medewerker in 2012. Het Gentse parket vervolgde hem toen wegens “schending van het inzagerecht.” Zij werden allebei vrijgesproken. Zijn ex-medewerker is ondertussen rechter geworden. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willem merken

  En met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig. En een rechter die zelf in het milieu heeft gezeten roept vraagtekens op.

 • wim CLAES

  de dader zit in deze zaak aan de andere kant van de telefoon. Hij is advocaat en niemand moet op zijn vragen antwoorden, maar hij mag het wél vragen. natuur lijk, we kennen hier maar één van de 2 zijden van het verhaal.een advocaat die kwam toegeven dat hij iets deed, we kunnen het Guinness Book of Records bellen...

 • ANN LIMBOS

  Hij kent de trucken van de foor, hij zal daar wel een geweldige uitleg voor hebben.

 • Paul Hendriks

  Misschien is het verstandiger om niet meer bekend te maken als er drugstransporten onderschept zijn , dan maakt het crapul elkaar af.

 • Roger De Volder

  Heeft waarschijnlijk het leven gered van die man door dit te doen, schandalig van de politie om te doen als of. Als rechtstaat mag je je niet bedienen van gangster praktijken. Politie moet beter zijn werk doen en de mensen betrappen en ze achter tralies zetten, niet andere mensen in levensgevaar brengen, al zijn het geen doetjes ... dat mag nooit het excuus zijn. T zou je maar eens moeten overkomen als onschuldige neergeknald worden door een drugsbende omdat politie zo hoopt kompanen te vatten.