Tongerse magistraat Dominique Renotte aangevallen in Antwerpse gevangenis

Dominique Renotte
RV Dominique Renotte
De Tongerse magistraat Dominique Renotte is vrijdag aangevallen in de gevangenis van Antwerpen. Renotte zit sinds 3 juli in de gevangenis op verdenking van witwassen, valsheid in geschrifte, btw-fraude en poging tot informaticasabotage in een dossier van de aan- en verkoop van oldtimers.

Kathleen Van de Vijver, woordvoerder van het Gevangeniswezen, bevestigt dat Renotte werd aangevallen. “Maar om privacyredenen kunnen we geen verdere details geven. De gepaste maatregelen zijn getroffen en de gedetineerde wordt opgevolgd”, aldus Van de Vijver.

Ook het Antwerps parket geef voorlopig geen informatie vrij. “De zaak wordt onderzocht”, klinkt het. “En zolang het onderzoek loopt kunnen we geen details vrijgeven.”

Er zou geen link zijn tussen Renotte, die als magistraat in Tongeren werkte, en de verdachte die hem aangevallen heeft.

Oldtimers

Renotte kwam in het vizier van zijn collega’s bij justitie omdat hij in het kader van zijn hobby jarenlang oldtimers verkocht zonder dat hij beschikte over een ondernemingsnummer. De inkomsten die hij uit de verkoop haalde, zou hij niet hebben aangegeven bij de belastingen.

Daarnaast zou hij inlichtingen hebben ingewonnen voor een collega-verzamelaar die te weten wilde komen hoe een gestolen auto ontseind kon worden. De bewuste auto stond al decennia geseind als gestolen en kon niet ontseind worden omdat het politiedossier van de diefstal verdwenen was.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Hermans

  Ik kan na 40 jaar bij de politie te hebben gewerkt nog steeds niet begrijpen dat het gevangeniswezen nog steeds pedofielen, politiemensen, magistraten, ... opsluit tussen andere gedetineerden ondanks dat men weet dat dit onherroepelijk voor problemen zorgt?! Iedereen (in voorhechtenis) is bovendien onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

 • Kenny De Raas

  Hij zit op zijn plaats. En is zelf eens een keer op zijn plaats gezet. Van in plaats dat de hamer slaat, slaat de hamer hem. Iedereen gelijk voor de wet. En hij zit vast omdat de centjes nog niet gevonden zijn wss, dan verhinderen ze hem momenteel wel deze nog te verduisteren. Denk na mensen denk na....

 • Victor Munster

  Een procureur of politieman in de gevangenis ... Het is geweten dat die het gaan moeilijk hebben; ze worden opgesloten samen met hun voormalige prooi, maar die is nu voor een keer in de overmacht. En ik sluit mij aan bij Ben Detrez; die feiten lijken mij echt niet zwaar genoeg te wegen om iemand in voorarrest te houden. Het lijkt er meer op dat hier enkele mensen spijkers op laag water zoeken om een vervelende parket magistraat aan de kant te zetten. Aan welke onderzoeken werkte die man?

 • Ben Detrez

  Laat die man vrij tot aan zijn proces en maak plaats voor een of andere zware crimineel die nu vrij rondloopt omdat er geen plaats is in de gevangenis.