Tomorrowland-gangers bezoeken broeiend heet Antwerpen

De Tomorrowland-crew deelt parasols uit aan zijn bezoekers op de Grote Markt in Antwerpen.
Caroline Van de Pol De Tomorrowland-crew deelt parasols uit aan zijn bezoekers op de Grote Markt in Antwerpen.
Vandaag wandelen er een driehonderdtal mensen van verschillende nationaliteiten met een vlag als cape en een kleurrijke parasol door het historisch centrum. Het tweede weekend van Tomorrowland start morgen en deze festivalgangers maken van de gelegenheid gebruik om Antwerpen te bezoeken. De meesten van hen zijn op de hoogte van de hittegolf in België maar ze laten de hoge temperaturen de sfeer niet bederven.
Marcos en Ruben uit Spanje op de Grote Markt.
Caroline Van de Pol Marcos en Ruben uit Spanje op de Grote Markt.

Marcos (26) en Ruben (27) vlogen vanuit Spanje naar België voor hun eerste bezoek aan Tomorrowland. Met blikjes bier in de hand wandelen ze vrolijk door de stad. “We drinken veel bier tegen de warmte”, vertelt Ruben. “Water drinken kan ook maar bij een festival hoort bier, zo wordt het nog een leuker feestje.”

Ram uit Egypte op de Grote Markt.
Caroline Van de Pol Ram uit Egypte op de Grote Markt.

Ram (32) bezoekt het festival voor de vijfde keer. Hij is Egyptenaar en woont in Qatar waar soms zelfs tot 50 graden kan worden. Zonnecrème of parasols gebruikt hij niet omdat zijn huid tegen de zon kan. Ram werkt als ingenieur en helpt me aan de bouw van airconditioning voor de voetbalstadions van het WK in 2022. “Niet alleen het stadion maar ook de straten en andere plaatsen waar bezoekers komen moeten airconditioning krijgen”, legt hij uit. Momenteel is zijn team bezig aan de eerste straat met airconditioning, maar op termijn zouden ze het in alle straten willen implementeren.

Laura en Emily uit Australië op de Grote Markt.
Caroline Van de Pol Laura en Emily uit Australië op de Grote Markt.

Laura (36) en Emily (34) wonen in de buurt van Sydney en zijn de hoge temperatuur van vandaag gewoon. Tijdens de zomers in Australië zwemmen ze veel en gebruiken ze airconditioning om af te koelen. “Wanneer het bij ons warmer is dan 38 graden krijgen mensen die buiten werken vrijaf. Toch gaan ze dan soms vrijwillig werken om hun deadlines te halen”, legt Laura uit.

Acetan uit Singapore met haar vrienden in de Nationalestraat.
Caroline Van de Pol Acetan uit Singapore met haar vrienden in de Nationalestraat.

Acetan (45) van Singapore verblijft samen met haar vrienden een week in België voor een bezoek aan TML. Zelf vindt ze de hitte van vandaag vergelijkbaar met die in Singapore. Om bezoekers te beschermen tegen de zon delen medewerkers van Tomorrowland gratis parasols uit. Acetan en haar vrienden proberen ook zo veel mogelijk in de schaduw te lopen en veel water te drinken.

Candela en Greta uit Argentinië met hun vrienden op de Grote Markt.
Caroline Van de Pol Candela en Greta uit Argentinië met hun vrienden op de Grote Markt.

Candela (28) en Greta (23) komen uit Argentinië en gaan samen met hun twee Portugese vrienden naar Tomorrowland. Ze hadden de hoge temperaturen van vandaag niet verwacht, maar zijn eraan gewend. “In Argentinië zwemmen we met zo’n warmte in de meren en rivieren”, vertelt Candela. Voor het komende festivalweekend wordt er veel regen en onweer voorspeld, maar dat zullen ze niet aan hun hart laten komen. “Zelfs met slecht weer wordt Tomorrowland een geweldig feest”, vertelt Candela.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.