Timemanagement, blind typen of … Thaise massage? Klanten van Antwerpse bibs kunnen zich online bijscholen

Thaise massage.
Annick De Wit Thaise massage.
Klanten van de Antwerpse bibliotheken kunnen vanaf maandag 1 juli gratis online cursussen volgen via mijn.bibliotheek.be. De inhoud van de opleidingen is zeer divers: van time management over blind typen tot — jawel —Thaise massage. Het gaat om een pilootproject dat gedurende één jaar loopt. Ook enkele andere bibliotheken uit Vlaanderen en Brussel nemen deel.

De klanten van de deelnemende bibliotheken krijgen via hun ‘Mijn Bibliotheek’-account gratis toegang tot het online leerplatform van de bib. Hier vinden ze een aanbod van 30 cursussen die ze eender waar op hun eigen tempo kunnen volgen. De thema’s zijn digitale vaardigheden, talen en vrije tijd. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld een cursus over time management volgen, een taal leren of leren blind typen. Zelfs het aanleren van een Thaïse massage behoort tot de mogelijkheden.

Bijkomend krijgen gebruikers elke maand ook toegang tot een ‘webinar van de maand’, een lezing die via het internet gehouden wordt. Via het online leerplatform kunnen de gebruikers bovendien een vraag stellen aan de spreker, die binnen de twee dagen een antwoord bezorgt.

Interactief

Bij de online cursussen wordt de lesinhoud op een interactieve wijze getoond aan de cursist. Behalve stukjes tekst, krijgt hij regelmatig filmpjes voorgeschoteld. De cursist bladert door de inhoud op zijn eigen tempo, en beslist zelf wanneer hij naar het volgende onderdeel gaat. Bij sommige cursussen kan hij tussendoor oefeningen maken. Als de cursist op het einde van een cursus succesvol een korte proef kan afronden, dan krijgt hij een certificaat.

Het pilootproject loopt een jaar. Na een gunstige evaluatie wordt het mogelijk verlengd en uitgebreid naar andere Vlaamse openbare bibliotheken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.