Exclusief voor abonnees

Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

Yves Loones en Gaizka Duthoo zullen Germaine waarschijnlijk nooit meer terugzien
Laenen Yves Loones en Gaizka Duthoo zullen Germaine waarschijnlijk nooit meer terugzien
De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd. 

Op 12 september vielen de politie en mensen van het dierenopvangcentrum binnen bij Yves Loones op de Luchtbal. Reden van het onverwachte bezoek was de meterslange tijgerpython Germaine waarvoor Yves geen vergunning had. Een wetswijziging verplicht eigenaars van dergelijke slangen een vergunning te hebben maar daar was de familie niet van op de hoogte.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Offermans

  Grappig, schepencollege is bang voor een misstap van Germaine, misschien alle auto's verbieden, risicofactor is veel hoger. Of niet meer roken, of,of of, kan nog wel het één en ander verzinnen.

 • Yves Van Rossem

  Voor men een oordeel vormt en hier dwaze praat komt verkopen zou men vooreerst volledig op de hoogte moeten zijn van deze zaak. Als deze familie al 23 jaren voor hun huisdier zorgde dan zal Germaine het zeker niet slecht gehad hebben en kan er van verwaarlozing geen sprake zijn. Ik zou het een regelrechte schande vinden mocht het zijn dat deze mensen hun Germaine zouden verliezen. @Kristoff Mignon: wie zegt dat zij 24 uur per dag in die "glazen bak" verbleef? Heb jij een glazen bol?

 • Kristoff Mignon

  zulke dieren horen niet thuis in een glazen bak ver van hun natuurlijke habitat

 • Jan Brecht

  Heel goed

 • Sven Kerstens

  Heeft dat dier zo lang in die kleine kooi gezeten? Hopelijk krijgen deze mensen nooit een vergunning. Ga anders zelf eens een paar jaar in een veel te klein kot zitten? Probeer dan nog eens uit te leggen dat je er goed voor zorgde. Schande. Mag allemaal verboden worden, alle dieren die in kleine kooien moeten leven. Hoe dom kan je zijn. Dat je dan jezelf wijsmaakt dat je goed voor de doet bent?