Tieners filmen aframmeling van schoolvriend

Een 15-jarig tienermeisje lokte haar schoolvriendje in de val.
Foto Patrick Lefelon Een 15-jarig tienermeisje lokte haar schoolvriendje in de val.
Een 15-jarig meisje en twee vriendjes van 17 jaar zijn gearresteerd voor de afpersing van een vroegere schoolvriend. Het meisje had de jongen uitgenodigd om bij te praten. Eenmaal op de afspraak kwamen plots twee jongens tevoorschijn en gaven de schoolvriend een vreselijk pak slaag.

Het voorval speelde zich afgelopen zondag af in een appartement in de Sint-Katelijnevest. Een moeder was daar nog maar enkele weken eerder met haar tienerdochter komen wonen. Het ging er volgens omwonenden stormachtig aan toe. Twee keer werd de politie opgebeld door buren die ongerust waren over luidruchtige ruzies.

Vorige zondagavond liep het dan helemaal mis. De 15-jarige dochter nodigde een vroeger schoolvriendje uit op het appartement. Zij was alleen thuis en wilde wat bijpraten. De schoolvriend kwam langs. Ineens doken ook twee 17-jarige jongeren op. Eén van de twee was voortvluchtig. Hij was vorige maand ontsnapt uit de jeugdinstelling van Mol.

Bedreigd

De twee beroofden het schoolvriendje van zijn smartphone, zijn geld en zijn sigaretten en gaven hem een pak slaag. Minutenlang werd de jongen geslagen en geschopt. Het 15-jarige meisje filmde de rammeling met haar gsm.


Daarna werd de schoolvriend op straat gezet met het dreigement dat hij niet naar de politie mocht stappen. Anders zou het filmpje over de aframmeling op sociale media worden losgelaten.


Thuis zagen de ouders van de schoolvriend onmiddellijk de ernst van de feiten in en trokken naar het ziekenhuis. De jongen werd verzorgd. Hij liep wonder boven wonder geen zware letsels op. Daarna diende de familie klacht in bij de politie.

Drie jongeren opgepakt

Parketwoordvoerder Ken Witpas: "Drie minderjarige jongeren zijn zondagavond opgepakt in het appartement aan de Katelijnevest. Zij zijn voorgeleid bij de jeugdrechter die passende maatregelen heeft genomen."


De recherche van de Antwerpse politie zet het onderzoek verder. Mogelijk hebben de jongeren nog meer slachtoffers gemaakt. (PLA)