Tienerpooier die net vader werd, moet vier jaar naar de cel nadat hij vriendin aanzette tot prostitutie

Hotel Le Sud op het Antwerpse Zuid.
BJS Hotel Le Sud op het Antwerpse Zuid.
Tienerpooier Leonardo J. (18) uit Deurne is veroordeeld tot vier jaar cel voor het seksueel uitbuiten van zijn 19-jarige vriendin C. Het meisje prostitueerde zich vanuit een kamer in het ondertussen gesloten hotel Le Sud in Antwerpen. De rechter geloofde niet dat de twee jongeren een koppel vormden en het meisje zich vrijwillig prostitueerde. De tiener is twee weken geleden onverwacht bevallen van een zoontje waarvan Leonardo J. de vader is. 

Het openbaar ministerie had vijf jaar cel gevorderd. De bal ging aan het rollen toen Leonardo J. op 31 mei 2018 gecontroleerd werd door de politie en cannabis op zak bleek te hebben. Hij gaf toestemming voor een huiszoeking in zijn kamer in hotel Le Sud, waar hij samen met de 18-jarige C. verbleef. Zij werkte al sinds haar 15 jaar als prostituee.

“Uit liefde”

Het meisje zei dat ze al twee maanden “een soort van relatie” met Leonardo J. had. Zijn achternaam kon ze toen evenwel niet geven. Ze ontkende dat ze zich voor hem prostitueerde. Hij had dat wel gevraagd, maar ze had dat geweigerd. Ze werkte naar eigen zeggen voor zichzelf. Per dag verdiende ze 500 à 600 euro door een tiental klanten af te werken. Ze gaf de beklaagde wel eens 50 of 100 euro van haar inkomsten, maar deed dat uit liefde. 

“De berichten op haar gsm tonen nochtans aan dat ze hem goed op de hoogte hield van haar klanten en inkomsten. Hij had ook de paswoorden van haar sociale media, de code van haar gsm en ze mocht niet met vrienden afspreken, omdat hij dan jaloers werd. Uit dit alles blijkt duidelijk dat hij controle over haar had”, zei de procureur.

Loverboy-techniek

De rechters volgden de advocaat van Leonardo J. niet in de bewering dat hij samen een gezin vormde met C. “Leonardo J. maakt gebruik van de loverboy-techniek. Hij wendt verliefdheid voor om het meisje aan zich te binden. Het feit dat het meisje zich al prostitueerde voor zij Leonardo leerde kennen, doet niet ter zake. Hij was erop uit om haar inkomsten uit de prostitutie binnen te halen”, aldus de rechtbank.

Leonardo J. werd eerder tot 3 jaar cel veroordeeld in een dossier van mensenhandel en tienerprostitutie. De jeugdrechter had hem begin vorig jaar uit handen gegeven. Hij zat ook al opgesloten in de jeugdinstellingen van Everberg en Mol. “Ondanks die maatregelen is Leonardo J. toch doorgegaan met het seksueel exploiteren van jonge meisjes.”

Leonardo J. wordt veroordeeld tot 4 jaar cel en een geldboete. Hij zit momenteel nog in voorarrest in de gevangenis. De net bevallen C. was in de rechtbank aanwezig. Haar vriend Leonardo daagde niet op voor de uitspraak.

De pas bevallen vriendin C. kwam naar de rechtzaal om haar vriend Leonardo te horen veroordelen tot 4 jaar cel. Hijzelf was niet aanwezig.
De Roo De pas bevallen vriendin C. kwam naar de rechtzaal om haar vriend Leonardo te horen veroordelen tot 4 jaar cel. Hijzelf was niet aanwezig.

“Erg voor zoontje”

Leonardo J. heeft nog altijd een relatie met C., die hem zes keer per week komt bezoeken in de gevangenis. Een dag na de behandeling van de zaak beviel ze van een zoontje. Bijna niemand, zelfs de beklaagde niet, was op de hoogte van de zwangerschap. Ze had het kind eerst achtergelaten in het ziekenhuis, maar wil er nu toch voor zorgen, liefst samen met de beklaagde.

“Hij is compleet onterecht veroordeeld. Ik vind het vooral erg voor mijn zoontje, die zich nu niet aan zijn papa kan hechten. Ik wil niet dat Leonardo een vreemde voor hem is, als hij vrijkomt”, reageerde C. na de uitspraak.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Dupon

  Vreemde opvoeding voor de baby

 • Guido De saedelaere

  Hoop dat ze de baby plaatsen want als ik dit allemaal lees denk ik dat ‘’ouders’’ nog nie voor hun zelf kunnen zorgen

 • Jos Dupont

  Tienerpooier van 18 jaar ?? Waar zijn de ouders ?? Met wat is diene gast bezig ?? Die gaat nog een mooie bandieten toekomst tegemoet proficiat!

 • Tanja Vos

  Oei, gaat dat kind nu geen ernstig trauma krijgen als hij later hoort dat ons land zijn vader moedwillig heeft opgesloten. Grootouders schrijf een open brief om de vrijlating van je zoon in belang van het kind! (Ironie!!!)

 • ANN LIMBOS

  3 jaar te weinig !