Thema’s Burgerbegroting bekend: “Klimaat, armoede en nieuwkomers prominent aanwezig”

Het Antwerps districtsbestuur.
Laenen Het Antwerps districtsbestuur.
De thema’s van de Burgerbegroting van het district Antwerpen zijn bekend. Er is meer aandacht voor specifieke doelgroepen, zoals nieuwkomers en mensen in armoede. Ook klimaatgerelateerde thema’s zijn prominent aanwezig.

Tijdens de acht startmomenten van de Burgerbegroting, die van 10 tot en met 21 maart verspreid over het district worden gehouden, kunnen alle deelnemers uit een lijst van 68 thema’s kiezen welke onderwerpen zij het belangrijkst vinden. De twaalf meest gekozen thema’s gaan door naar het districtsforum. Daar wordt beslist over de verdeling van het budget van 1,4 miljoen euro.

In vergelijking met de vorige edities van de Burgerbegroting werd het aantal thema’s teruggebracht van 92 tot 68. Sommige thema’s werden samengevoegd, andere verdwenen en nieuwe thema’s verschenen. Er is meer aandacht voor specifieke doelgroepen, zoals nieuwkomers en mensen in armoede. Ook klimaatgerelateerde thema’s zijn prominent aanwezig, zoals meer groen op pleinen en in straten. Het straatbeeld opwaarderen met experimenteel groen en tuinstraten past ook binnen dit thema.

 Een heleboel thema’s blijven uiteraard hetzelfde. Populaire onderwerpen zoals huiswerkbegeleiding en ondersteuning van het jeugdwerk maken opnieuw deel uit van de uitgebreide themalijst. Meer info op de website van het district Antwerpen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.