Terrasje doen? Check de allerleukste zomerbars van Antwerpen

Geniet van een cocktail in de zon van ‘t Stad

De zomer is in aantocht en dat betekent dat ook de zomerbars stilaan hun deuren openen. Zowel in Antwerpen als de rand is er keuze zat. Hip, hipper hipst, gericht op kinderen of net iets formeler. Met thema-avonden en muziekoptredens of een barbecue op zaterdag en een brunch op zondag. Voor elk wat wils. Wij lijsten een aantal zomerbars op. 

Jardim Zomerbar - Antwerpen

Een urban jungle, zo omschrijft Jardim zich, verwijzend naar al het groen dat als decoratie gebruikt werd. De locatie is één van de grootste troeven, de Scheldebocht geeft uitzicht op de zonsondergang op de Schelde. Daarnaast kan je er terecht voor drankjes, cocktails, fingerfood en barbecues. Bovendien komen er regelmatig DJ’s die de zomer nog zwoeler maken. Check van tevoren wel op Jardim open is. Bij slecht weer sluit de zomerbar.
Opening: 5 mei. Info: www.jardim-antwerp.be

Zomerbar Jardim aan de Schelde.
Melissa Van Boxstael Zomerbar Jardim aan de Schelde.

Bar Chapel - Borgerhout

Nieuw in het assortiment zomerbars is Bar Chapel in hartje Borgerhout. Zoals de naam al doet vermoeden is deze zomerbar gelegen in een voormalig klooster en vind je de bar in de voormalige kapel. Maar de grootste troef die devrouw achter Bar Chapel, Sanne Van Riel, kan voorleggen is de rustige ingesloten tuin. “Ik wil een totaalconcept aanbieden waar iedereen zich thuis voelt. Jong en oud, creatievelingen, lokale ondernemers, kinderen, mensen uit de buurt. Kortom, de levensgenieter.” Naast zomerbar kan de ruimte ook dienst doen als eventlocatie. 

Qua stijl kiest Sanne voor Marokkaanse kussens en tapijten, rotan en houten meubilair, veel planten en bomen, zachte kleuren zoals oudroze, zand, beige en bordeaux-tinten, wit speelzand, rieten dakjes, een mix van leuke stoeltjes, warme lampjes en kaarsen, zitzakken, een grote sharing tafel.

Instagram: barchapelantwerpen. Kerkstraat 150, Borgerhout.

Sanne Van Riel in bar Chapel in Borgerhout.
Laenen Sanne Van Riel in bar Chapel in Borgerhout.

Regatta Beach - Antwerpen Linkeroever

Regatta Beach is een zomerbar en evenementenlocatie op Linkeroever aan het Galgenweel dat dit jaar aan zijn tweede editie toe is. “We hebben heel veel geleerd uit die eerste editie en daarom pakken we het dit jaar iets anders aan. Zo komt er een serre met zonnewering die ons toelaat ook bij minder goed zomerweer mensen te ontvangen en ook de menukaart zal lichtjes aangepast worden. We brengen gezonde gerechten afgewisseld met comfortfood,” vertelt Ridvan. De traditionele bieren, wijnen en cocktails blijven behouden. Daarnaast zullen er ook thema avonden georganiseerd worden “maar op het volledige programma is het nog even wachten.” Opening: 17 mei.

Bij de buren van Wake-up Cable Antwerpen kan je je dan weer uitleven met wakeboarden of waterskiën. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht. Regatta Beach kan best bereikt worden via de Katwilgweg, 2050 Antwerpen. Op de Katwilgweg zijn ook meer dan voldoende parkeermogelijkheden.

Ridvan van Regatta Beach.
Klaas De Scheirder Ridvan van Regatta Beach.

Zomerfabriek - Berchem

De Zomerfabriek is de urban hotspot met een programma vol dansworkshops, spoken word performances, klassieke muziekoptreden, jam-sessies en feestjes in Club Z. Dit jaar lanceert de organisatie een oproep aan alle Antwerpenaars met een idee voor een event -maar die het aan een locatie ontbreekt- om deze als uitbreiding op te nemen in het programma van 2019. De geselecteerde events kunnen gratis gebruik maken van de infrastructuur op het terrein, worden opgenomen in het programma en kunnen rekenen op technische en communicatieve ondersteuning daar waar nodig. Als bezoeker kan je er uiteraard ook gewoon iets drinken en eten.

Opening: 1 juni

De Zomerfabriek in Berchem.
Jonas Roosens De Zomerfabriek in Berchem.

De Schuur - Borsbeek

Elke zondag van de maand vanaf mei, opent De Schuur in Borsbeek de deuren voor een gezellige zomerbar. Anders dan de meeste zomerbars, zet De Schuur in op de nostalgische gevoelens. Je kan er iets eten en drinken in een setting van nostalgische woonwagens. Voor de kleinsten zijn er retro-spelletjes, speel-woonwagens, een zandboor en een baby- en peuterspeelhoekje. Voor de iets oudere kinderen is er een avonturenparcours en kan er disco-golf gespeeld worden. De catering is in handen van Delicatessen Bryon en de mobiele Pizzeria Napolitanizza. 

Opening: 5 mei. Info: www.alleslooptoprolletjes.be

Bar Brial - Mortsel

Bar Brial is de opvolger van de succesvolle zomerbar BAR4 aan het fort in Mortsel. Qua concept willen de organisatoren het succes van de voormalige BAR4 voortzetten en ons dus vooral focussen op rustige, laagdrempelige familieactiviteiten. Een kindernamiddag met springkastelen, een gezinsbrunch, salsa-avonden, stand-upcomedy, communie- en doopfeesten. Het is niet de bedoeling om de groene omgeving van het fort op te schrikken met luide fuiven en concerten. Nieuw aan de zomerbar is een waterpartij. Kinderen kunnen in de fonteintjes ravotten en verfrissing zoeken. Er zal ook een container met spelletjes waarmee de kinderen kunnen spelen. Vanuit een gezellige loungehoek of hoge bartafels kunnen ouders hun koters niet uit het oog verliezen. Ook wordt er gewerkt aan een menukaart met zowel snacks als volwaardige maaltijden.

Reeds geopend. Info: www.barbrial.be.

Bar Brial in Mortsel.
rv Bar Brial in Mortsel.

Krabi Bay - Hemiksem

Krabi Bay is aan haar tweede seizoen bezig. Nieuw tegenover vorig jaar is dat je er nu ook iets kan eten. “In november en december vorig jaar hebben we hier al eens geopend als pop-upbistro. Dat was voor ons een goede test om te kijken of we hier volwaardige gerechten konden bereiden. De ervaring die we op die manier hebben opgedaan, integreren we nu mee in onze zomerbar,” vertellen Jaran Klahan en Pami Chaiyakul. Zo bieden we hier voortaan ook enkele kleine gerechten aan. Denk daarbij aan de klassiekers, maar wel met een Oosterse toets.”

Ook het terras heeft een aantal aanpassingen ondergaan en moet nu meer comfort bieden voor een ouder publiek. Er staan tafeltjes voor vijftig mensen. 

Reeds geopend. Info: www.facebook.com/KrabiBayEvents. 

Krabi Bay in Hemiksem.
Klaas De Scheirder Krabi Bay in Hemiksem.

Bocadero - Antwerpen

Wat ooit begon met een kleine beachbar aan de Waagnatie, is negen jaar later uitgegroeid tot een hotspot van Antwerpen. Bij Bocadero kan je zowel terecht voor een drankje en een snelle hap maar je kan er ook culinair genieten in één van de vier restaurants. 

Er valt hier heel de zomer van alles te beleven zoals festivals, markten en dansavonden. Elke dinsdagavond wordt er salsa gedanst onder het toeziend oog van DJ Pepe, de overige resident dj’s Dave Lambert, Steve Montoya en Christian 82 zorgen voor de sfeer op donderdag-,vrijdag- en zaterdagavond.

Ook kunnen bedrijven of particulieren Bocadero deels of geheel afhuren. Het grote privéterras en indoor beachgedeelte zijn unieke locaties om er personeelsfeesten, recepties of verjaardagen te organiseren.

Vanaf 10 mei tot en met 1 september 2019.

Bocadero in Antwerpen.
RV Bocadero in Antwerpen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.