Tekeningen van leerlingen wijzen fietsers op te hoge snelheid

Kindertekeningen voor een veiliger fietsverkeer
Stad Antwerpen Kindertekeningen voor een veiliger fietsverkeer
Kinderen van scholen uit Luchtbal vragen aandacht voor fietsveiligheid. De kinderen maken tekeningen en plaatsen die langs fietspaden om pendelaars aan te zetten tot aangepast fietsgedrag. 

In de wijk Luchtbal kunnen fietsers nu al op een stukje fietsostrade, die Antwerpen met Essen verbindt, rijden. Deze loopt nu nog niet volledig door en wordt eind dit jaar afgewerkt. Ondertussen wordt de fietsostrade al veel gebruikt en rijden pendelaars daardoor vaak tegen onaangepaste snelheid door de wijk Luchtbal.

De lokale schoolkinderen maakten tekeningen op borden die op voorhand langs de fietsostrade en het Squarepark worden geplaatst om fietsers te doen vertragen. Ook een nutskast zal worden versierd met tekeningen.

Fietsen promoten

Met verschillende fietsveiligheidsacties willen de bewoners fietsers in de wijk aanzetten tot aangepast fietsgedrag. Schepen voor Mobiliteit Koen Kennis: “Klachten over onaangepaste snelheid van fietsers in woonwijken komen steeds vaker voor. De vraag van de schoolkinderen en bewoners van de Luchtbal is terecht. Op deze manier vragen ze zelf aan de fietsers om rekening te houden met de omgeving.”

De kinderen van de Luchtbal werken hiervoor samen met Buurtregie, de Lokale Politie en Stadstoezicht. Zij zullen tijdens de actie de fietsers informeren zodat de pendelaars kunnen meewerken aan een veilige fietsbuurt. De actie start vandaag en loopt tot en met vrijdag 10 mei.

Kindertekeningen voor een veiliger fietsverkeer
Stad Antwerpen Kindertekeningen voor een veiliger fietsverkeer
Kindertekeningen voor een veiliger fietsverkeer
Stad Antwerpen Kindertekeningen voor een veiliger fietsverkeerReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.