Syriëganger opgepakt voor geweld tegen zwangere vrouw

De zwangere Tatiana werd in de buik geschopt door een 19-jarige radicale moslim.
Klaas De Scheirder De zwangere Tatiana werd in de buik geschopt door een 19-jarige radicale moslim.
In Antwerpen is een 19-jarige man opgepakt voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een 29-jarige zwangere vrouw, zondag in de hal van haar appartementsgebouw in het district Deurne. 

De 19-jarige verdachte is geen onbekende voor het gerecht. Siraj E.M. werd in 2016 al gearresteerd omdat hij naar Syrië wilde reizen om zich aan te sluiten bij radicale moslims. Hij werd in Turkije onderschept. De man werd als minderjarige een tijdlang in een gesloten jeugdinstelling opgesloten.  Een aantal meerderjarige vrienden van hem werd later door de rechtbank van Mechelen veroordeeld omdat zij plannen hadden om aanslagen te plegen tegen Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en in het Centraal Station. Ook Siraj E.M. werkte mee aan die plannen. 

Maandag werd Siraj E.M. opgepakt omdat hij tussenbeide kwam tijdens een incident met de zwangere Tatiana Leirs in de Arena-wijk in Deurne. Zij had tegen haar bovenburen opmerkingen gemaakt over een rondslingerende kinderstep in de hal. Vrienden van de bovenburen kwamen ineens opdagen om Tatiana een lesje te leren.  Een van hen zou de vrouw geslagen hebben en hard tegen de muur hebben geduwd en later ook nog een ambulancier hebben aangevallen. De twee slachtoffers geraakten lichtgewond. 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francois stras

  Asielzoekers horen hier niet te zijn, alleen maar overlast en problemen , inbraken in woningen,inbraken in auto's en de vrouwen lastig vallen , in Zeebrugge is het nu ook al bewezen en toegegeven door de Politie.

 • thierry Van Steenbergen

  Het is niet alleen de Syriëgangers die een probleem vormen. Ik merk dat de jeugd algemeen weinig of geen respect hebben voor anderen en hulpdiensten. Kijk naar Lokeren, Borgerhout, Gent..... waar jongeren gewoon de politie werkonbekwaam slagen. Mss terug een vorm van legerdienst of burgerdienst invoeren, voor normen en waarden alsook samenhorigheid en vooral respect en discipline bijbrengen.

 • Johnny Deketel

  Gisteren stond hier toch in de krant dat er een "specialist" in deradicalisering was die zulk krapuul op het goede spoor kon krijgen met ons "heel goed werkend deradicaliseringsprogramma" ? België was daar toch helemaal klaar voor ? Wel, ziehier al de eerste resultaten ! En dit is nog maar het begin....

 • Freddy Van de Velde

  Gederadicaliseerd ? Van die gasten hebben we het einde nog niet gezien . Nul respect voor onze waarden en samenleving ,nul respect voor de vrouw , maar wel op de kosten van de maatschappij leven .

 • Mia Verhulst

  Syriëganger, 19 jaar én gekend bij het gerecht... Waarom verschiet ik hier weer niet van? Dat ze eens strenger worden in straffen i.p.v. altijd dat gepamper! Het zal alleen maar erger worden. Maar laat alle syriestrijders maar terugkomen he, we hebben ze onder controle... NOT!