Supporter Antwerp vermist na wedstrijd tegen Club Brugge: wie heeft Ben Vanleene gezien?

Ben Vanleene geraakte vermist na de wedstrijd van zondagnamiddag. Deze foto werd toen nog genomen.
RV Ben Vanleene geraakte vermist na de wedstrijd van zondagnamiddag. Deze foto werd toen nog genomen.
De politie en het parket van Antwerpen hebben een opsporingsbericht verspreid voor de 28-jarige Ben Vanleene. De man is spoorloos verdwenen nadat hij zondagnamiddag de voetbaltopper tussen Antwerp en Club Brugge had bijgewoond. 

Na het laatste fluitsignaal is Ben Vanleene vertrokken uit het stadion. Rond 18 uur heeft hij de tram genomen samen met enkele vrienden richting Linkeroever. Omstreeks 18.20 uur zou hij zijn aangekomen aan het premetrostation Meir in Antwerpen, die halte ligt immers vlak bij zijn woonst. Maar dat is helemaal niet zeker volgens Jacob De Bruyne, een ex-huisgenoot van Vanleene: “Niemand van zijn vrienden kan met 100 procent zekerheid zeggen dat hij daar is afgestapt”. 

Bovendien kan/mag de politie de camerabeelden in het premetrostation voorlopig niet controleren omdat 11 november een feestdag is. Behoorlijk verontrustend vindt De Bruyne dat: “Omdat hij al meer dan 24 uur vermist is, vind ik het vreemd dat ze die beelden vandaag niet kunnen bekijken”. 

Ben Vanleene is ongeveer 1,85 meter groot en is normaal gebouwd. Hij heeft bruine ogen en bruin haar.  Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg Ben Vanleene een kakigroene korte jas, een licht rode (bordeaux) hoodie,  een donkerblauwe jeans en bruine schoenen. Hij droeg ook zijn sjaal van supportersclub Antwerp.

Alle informatie rond Ben Vanleene is welkom op 0800 30 300 of naar opsporingen@police.belgium.eu.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • daniel d'hulst

  Geen beelden wegens feestdag ? Het gaat hier wel over een verdwijning

 • Frans Dedokker

  De politie mag de beelden niet bekijken omdat het een feestdag is, welkom in belgie...

 • YVONNE SCEVENELS

  Camara niet mogen gebruiken om dat feestdag is, gaat wel om een mens die verdwenen is

 • Katja Schraudy

  Schandalig het gaat hier over een verdwijning,en dan mag je geen video beelden bekijken om dat het een feestdag is,het gaat hier wel om mensen leven die verdwenen is .hopelijk wel en goed terug.

 • Jos driesen

  Dus de politie mag de beelden Niet controleren omdat het een feestdag is. Het moest het kind van den 1 of andere hoge Piet maar eens zijn. Dan zal er wel gecontroleerd mogen worden. Degoutant