Summerfestival van start met sport, springkasteel en pintjes

De tentjes staan recht, tijd voor een pintje.
Laenen De tentjes staan recht, tijd voor een pintje.

Dancefestijn Summerfestival is gisteren gestart met een stevige pre-party en sportieve opwarming voor de naar schatting zevenduizend kampeerders. De stakingen bij De Lijn dreigden roet in het eten te strooien, maar de meeste festivalgangers geraakte er vlot dankzij 'taxi mama' of de privébussen van de organisatie. 's Middags bleek er even een stevige voetgangersfile te staan in de Sint-Anna voetgangerstunnel omdat de roltrappen net tussen 9 en 15 uur dicht gingen. Er werden rolluiken aangebracht.


Voor de culinaire meerwaardezoeker is er eindelijk meer dan frieten en hamburgers: van een Indische saté bij Bombay Barbecue over de garnaalkroket van Jean Sur Mer tot een exotische hap krokodil of kangoeroe.


Wie al wilde opwarmen, kon zijn hartje ophalen op het sportterrein. Van yoga met Nina De Man over bokslessen met Daniëlla Somers tot een match American Football, 'beleving' is het nieuwe toverwoord voor Summerfestival. Waterratten kunnen zich uitleven op de surfsimulator. Zaterdag en zondag is het aan de ruim 150 dj's en artiesten zoals Martin Solveig, Laidback Luke en Woodie Smalls. (DILA)

Plezier maken in het grootste springkasteel ter wereld: 272 meter lang.
Laenen Plezier maken in het grootste springkasteel ter wereld: 272 meter lang.
Bij aankomst rennen voor de beste kampeerplek.
Laenen Bij aankomst rennen voor de beste kampeerplek.