Studentenjob zonder sollicitatie dankzij nieuwe app

Studentenuitzendbureau Deltaworx heeft een nieuwe app ontwikkeld waarmee studenten vanuit hun luie zetel kunnen solliciteren naar een studentenjob. Uit een bevraging bij tweehonderd studenten door het bedrijf bleek meer dan een kwart van de jongeren schroom te voelen wanneer ze een persoonlijk gesprek moeten aangaan met een potentiële werkgever.

60 procent van de ondervraagde jongeren zoekt liever online naar studentenjob, blijkt uit dat sollicitatie-onderzoek. "Studenten die zich bij onze app inschrijven, moeten wel nog op gesprek komen bij ons. Via onze app kunnen ze dan zoeken naar jobs die in hun interessegebied liggen. Het verlaagt de drempel die ze nu voelen om zelf naar een bedrijf te stappen om te solliciteren", zegt Jeroen Poels, de jonge CEO van Deltaworx. "Het gebrek aan ervaring is een hinderpaal, zo geeft 55 % aan in ons onderzoek. Bovendien vinden ze op internet te weinig info over de job om de sprong naar solliciteren te wagen. Wat wij doen, is niet de jongeren pamperen, want ze zullen nog altijd wel echt in het bedrijf zelf gaan werken en zo nieuwe ervaringen opdoen, maar wel de weg richting een job vergemakkelijken. Sommige werkgevers vragen bovendien nog altijd eerst een persoonlijk gesprek met elke potentiële jobkandidaat."


De app is gratis te downloaden via App store en Play Store en beschikt, net zoals AirBNB, over een feedbacksysteem. Daar kunnen werkgevers feedback geven over het gepresteerde werk. In een latere fase zullen de studenten ook de werkgevers kunnen beoordelen. (DILA)