Studenten en lectoren AP Hogeschool nemen basisschool Elisabeth over

De AP Hogeschool neemt de dag van de leerkracht heel erg letterlijk. Op woensdag 4 oktober verwennen ze de leerkrachten van Basisschool Elisabeth in de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen. De studenten en lectoren van de Lerarenopleidingen Kleuter- en Lager Onderwijs, hoodzakelijk flex-studenten of ook gekend als 'werkstudenten' van de AP Hogeschool nemen die dag de hele basisschool over.


"De mensen van onze lerarenopleiding waren zelf vragende partij en wilden andere leerkrachten eens in de bloemetjes zetten", legt Marijke De Bie uit, woordvoerder van de AP Hogeschool.

Stage

De keuze viel op basisschool Elisabeth omdat veel studenten van AP er stage lopen. "En de directie was erg enthousiast en aangenaam verrast door ons initiatief." De leerkrachten van de negen klassen krijgen een lesvrije dag, de leerlingen een nieuwe leerkracht voor een dag en de studenten en lectoren mogen lesgeven.


"Zo'n overname is toch een ingrijpende onderneming en valt zeker niet te onderschatten", lacht De Bie nog. "Maar het wordt zeker een leuke en leerzame actie."


(SCA)