Straf beeld: grotere soortgenoot eet haai op in Antwerpse Zoo

Een Twitteraar heeft opmerkelijke beelden gedeeld van hoe een haai in een aquarium van de Antwerpse Zoo een andere haai naar binnen werkt.
Twitter Een Twitteraar heeft opmerkelijke beelden gedeeld van hoe een haai in een aquarium van de Antwerpse Zoo een andere haai naar binnen werkt.

Een best wel choquerend beeld uit de ZOO is opgedoken: een bezoeker filmde gisteren hoe een grote haai een kleinere soortgenoot in de bek heeft. Op het filmpje kan je zien dat de kleinere haai is doodgebeten. 

De aangevallen, kleinere haai was een stierkophaai, en werd volgens de ZOO waarschijnlijk onwel, waarop het instinct van de grotere zwartpuntrifhaai het heeft overgenomen en de stierkophaai doodbeet. “De zwartpuntrifhaaien leven nochtans al jaren in harmonie met andere haaiensoorten”, klinkt het bij de ZOO. “Maar het blijven roofdieren.” Uit voorzorg werd de tweede stierkophaai ondergebracht in een ander aquarium. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ro butzen

    De dierenwereld hoe hij is, direct opruimbrigades actief.