Stormtij op komst: “Verplaats geparkeerde auto’s op Antwerpse kaaien vóór zondag 15 uur”

Op 3 januari kwam het Scheldewater ook al over de blauwe steen gelopen. Deze chauffeurs hadden hun wagen niet tijdig verplaatst.
Klaas De Scheirder Op 3 januari kwam het Scheldewater ook al over de blauwe steen gelopen. Deze chauffeurs hadden hun wagen niet tijdig verplaatst.
Er wordt maandagochtend hoogwater voorspeld op de Schelde. In combinatie met het stormweer zou het Scheldewater wel eens tot over de blauwe steen kunnen lopen. De hulpdiensten sluiten de waterkeringspoort zondagmiddag om 15 uur om de stad te beschermen. Wie achter de poorten geparkeerd staat met de wagen, verzet die dus beter snel.

“De verwachtingen zijn momenteel dat het water in de nacht van zondag op maandag over de blauwe steen komt”, klinkt het bij de Stad Antwerpen. “Automobilisten verplaatsen daarom best zo snel mogelijk hun geparkeerde wagens. De signalisatie werd zondagmiddag geplaatst door de stadsdiensten.

“Uit voorzorg zullen de waterkeringspoorten aan de Scheldekaaien gesloten worden vanaf zondagmiddag 15 uur”, klinkt het verder. “De parkings oprijden op de kaaien is dan niet meer mogelijk. Ze gaan vermoedelijke terug open op maandagvoormiddag. Het exacte tijdstip wordt later bepaald.”

“Wie bij gesloten waterkeringspoorten de parkeerterreinen af wil rijden, gebruikt de aangeduide nooduitritten. Het is sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • George Baaths

    Dit heeft totaal niets te maken met stijgen zee spiegel dit gebeurd al honderde jaren vloed en storm komt er altijd over en 150jaar geleden scheten de paarden op straat en was er van diesel auto's geen spraken

  • Jef Pauwels

    Wie beweert dat er geen probleem zal zijn als de zeespiegel stijgt, is serieus naiëf. Die muren zullen het niet allemaal blijven tegenhouden.