Exclusief voor abonnees

Steeds meer jongeren belanden net als George (25) op straat: “De mensen zien je als dakloze niet staan. Alsof je een deel van het straatmeubilair bent”

George leeft al zes maanden op straat in Antwerpen.
Klaas De Scheirder George leeft al zes maanden op straat in Antwerpen.
Moeten we het stereotype beeld van een dakloze - de drankverslaafde, oude man met baard én voddenkledij - bijstellen? Volgens Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW) worden steeds meer vrouwen en jongeren naar de daklozenopvang gedreven. Wij trokken de boer op en ontmoetten George, een dakloze Roemeen van 25. “De mensen zien je niet staan. Alsof ik een deel van het straatmeubilair ben.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Bosman

  @daniel d’hulst De supermarkten zoeken geen personeel maar slaven, en geven ook geen voltijdse banen. Met een partime job kan je geen kamer of eender welke woonst huren.

 • Karine Roeland

  Klopt dat er meer en meer tijdelijke jobs zijn. De tijd dat je werk had en er bleef tot je met pensioen kon gaan is voorbij, of je moet minister zijn. Misschien eens geld vrij maken voor onze daklozen i.p.v. .. Waarom geen jobs creëren zoals straten proper houden? Boompjes planten doet de gemeente, maar de mensen die er wonen zitten met de afgevallen bladeren, wat de kans op vallen (bij nat weer) vergroot. Oudere mensen kunnen niet dagelijks hun stoep bladvrij houden. Container vullen kost geld.

 • louis meuleman

  Louis Meuleman Het grote probleem is dat ze veel te kieskeurig zijn om te werken of wel is het werk te zwaar ,te vuil ,te gevaarlijk ,passen de uren niet of is het loon te laag ,ik weet waar over ik praat , in het bedrijf waar ik werkte kwamen er ook die dachten als ze uit school kwamen dat ze een luxe leven zouden hebben en na een paar uur al moe waren en dikwijls te laat kwamen met ontslag tot gevolg

 • Robert Dejager

  Buschauffeurs hebben ze dringend nodig, ook postbodes en winkelpersoneel, dus komaan gast werk genoeg.

 • Paul Hendriks

  Tussen beloven en doen zit een wereld van verschil, onze vorige regering beloofde een begroting in evenwicht, nu lopen ze ook overal te bedelen ( besparen).