Staking cipiers eindigt woensdag om 6 uur

Een nieuwe ploeg van de politie Antwerpen betreedt de gevangenis om de stakende cipiers te vervangen.
Patrick Lefelon Een nieuwe ploeg van de politie Antwerpen betreedt de gevangenis om de stakende cipiers te vervangen.
Na uren overleg is een akkoord bereikt tussen de vakbonden van de cipiers en de gevangenisdirectie in de Begijnenstraat. Vanaf woensdagochtend 6 uur gaan de cipiers terug aan het werk. 

Een struikelblok de voorbije dagen was het ronddelen van de maaltijden. De cipiers stelden voor om bij personeelstekort het ontbijt, middag- en avondeten in één keer te bedelen. Dan moeten de gevangenen zelf hun maaltijd later op de dag  opwarmen op cel.  De cipiers willen dat uitproberen, enkel in geval van nood als er geen andere oplossingen mogelijk zijn. 

Verder is er ook een toezegging dat nieuwe cipiers die aanvankelijk aan andere gevangenissen waren toegewezen, ook in Antwerpen kunnen worden ingezet als daar grote tekorten zijn.

Deze twee punten zijn voor de cipiers voldoende om het werk te hervatten na bijna veertien dagen staking. Aanstaande woensdag gaat de ochtendploeg  om 6 uur terug aan het werk. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.