Stadhuis kleurt groen tegen doodstraf

Het stadhuis van Antwerpen kleurde vrijdagavond groen.
Klaas De Scheirder Het stadhuis van Antwerpen kleurde vrijdagavond groen.
Vrijdagavond kleurde het Antwerpse stadhuis in het groen, in het kader van de internationale actiedag ‘Cities for Life – Steden tegen de doodstraf’.

Op verschillende plaatsen in de wereld worden markante gebouwen op 30 november symbolisch in het groen, de kleur van de hoop, uitgelicht. Antwerpen verlichtte het stadhuis zaterdag van 17 uur tot middernacht. De actie verwijst naar de afschaffing van de doodstraf door het groothertogdom Toscane op 30 november 1786.

Het stadsbestuur engageert zich al sinds 2002 om jaarlijks, in samenwerking met de gemeenschap van Sant’Egidio, een gebouw in Antwerpen uit te lichten. Eerder werden al de kathedraal, het Steen, het stadhuis en het standbeeld van Brabo en het MAS uitgelicht.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • maurice snelders

    Als mensen elkaar niet zouden uitmoorden zou de dood als straf niet bestaan. Helaas is dat eerste dagelijkse kost geworden. Maar gelukkig hebben we nu de enkelband en vooral het wereldberoemde vingertje.