Stad zet straatvrijwilligers in de bloemetjes

De straatvrijwilligers zetten zich al twintig jaar in voor een propere buurt. Daarom bedankt de stad hen dit jaar met een feestelijke receptie.
Benoit De Freine De straatvrijwilligers zetten zich al twintig jaar in voor een propere buurt. Daarom bedankt de stad hen dit jaar met een feestelijke receptie.
Het stadsbestuur heeft de tweeduizend straatvrijwilligers, Antwerpenaren die vrijwillig hun eigen buurt proper houden, een receptie aangeboden als dank voor hun inzet.

De straatvrijwilligers krijgen van de stad rode vuilniszakken, een borstel, prikker en handschoenen om zwerfvuil op te ruimen. Ook kinderen kunnen deelnemen: voor hen zijn er kleinere prikkers en aangepaste handschoenen. Het initiatief bestaat al twintig jaar en wordt nog elk jaar populairder. Vorig jaar schreven bijna vijfhonderd nieuwe vrijwilligers zich in. Om al die vrijwilligers te bedanken, organiseerden schepenen Tom Meeuws (sp.a) en Fons Duchateau (N-VA) zondagmiddag een grote receptie in zaal Horta aan Hopland.

De straatvrijwilligers zetten zich al twintig jaar in voor een propere buurt. Daarom bedankt de stad hen met een extra feestelijke receptie.
Benoit De Freine De straatvrijwilligers zetten zich al twintig jaar in voor een propere buurt. Daarom bedankt de stad hen met een extra feestelijke receptie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.